Kategori: Psykolog

Han er glad - hun er mistænkelig

Han er glad - hun er mistænkelig 

Han er i perlehumør, næsten overstadig, hvilket får hende til at mistænke ham for at have en affære ...

Hej Ingrid,

Jeg skriver til dig fordi jeg mistænker min kæreste gennem 2 år for at have en affære. Jeg kan ikke sige dig præcist hvad det er der får mig til at tro at han har en affære, men der er noget ved ham som ikke er som det plejer.

Han er i perlehumør, næsten overstadig. Det er på den ene side rigtig dejligt og det irriterer mig, at jeg straks mistænker ham, i stedet for bare at nyde at se ham glad.

Problemet er, at jeg simpelthen ikke kan slippe tanken. Jeg går og tænker på det hele tiden og føler mig næsten trist indeni fordi jeg ikke kan overbevise mig selv om at jeg er årsag til hans gode humør.

Men hvordan bliver jeg de dumme bekymringer kvit?

____________________

Tak for din mail hvor du skriver, at du bruger en masse tanker på om din kærestes gode humør kan skyldes, at han har en affære. Du skriver at du ikke kan finde ud af hvad det præcist er, men at noget i hans adfærd er anderledes end det plejer.

Du skriver også at det irriterer dig, at du ikke kan slippe tanken om at din kæreste måske har en affære: Det er derfor vigtigt, at du snarest får din mistanke enten af- eller bekræftet.

Jeg går udfra at du ønsker mit bud på hvad du kan gøre for at finde ud af om det er dig der bare ikke kan tror på at hans glæde skyldes dig. Eller om det er rigtigt hvad din intuition fortæller dig,at din kærestes gode humør skyldes noget udenfor jeres forhold.

Du kan måske starte med at tænke over om du har ændret noget i din adfærd, der kunne gøre ham extra glad. F.eks. om du er mere kærlig og imødekommende overfor ham end du plejer. Eller om der er sket andre gode ting i hans liv, der gør ham i perlehumør. Det kan være en spændende opgave, udsigten til et nyt arbejde eller noget han foretager sig i fritiden, som bevirker at han bare er mere glad.

At trives og være i perlehumør kan også skyldes fravær af problemer der tidligere har været plagsomme for ham.

Hvad ville der egentlig ske hvis du bemærker overfor din kæreste, at du er glad for at se at han er i højt humør for tiden. Spørg om det skyldes noget han syntes går godt for ham for tiden f.eks hjemme eller på hans arbejde.

Du har brug for en afklaring for at få ro på dine tanker. Måske er du bange for at få sandheden at vide?

Hvis hans glæde skyldes at livet former sig som han ønsker det, er det da ærgreligt at belaste jeres forhold og gensidige tillid til hinanden. I modsat fald hvis han har en affære, er det nødvendigt at tage stilling til hvad det kan betyde for jeres forhold fremover. Så du må tage mod til dig og spørge om årsagen til hans perlehumør.

I håb om at der kommer en lykkelig udgang på dine bekymringer, sender jeg mange kærlige hilsner

Takt og tone
Brevkassen: Blomst i knaphullet? 

Skal et eventuelt skærf matche min kærestes kjole, eller må det være sort som min butterfly? Forfatter og ekspert i festens traditioner, Sanne Udsen, besvarer spørgsmålet.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler 

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Bryllupsfest
Takt og tone når bedsteveninden og ekskæresten skal giftes 

Hvordan opfører man sig, når man er inviteret til bryllup, hvor bruden er ens bedste veninde og gommen er en gammel ekskæreste?

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab 

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Jul
Firmajulefrokost - Skal, skal ikke? 

Fra brevkassen: Er man en dårlig kollega, hvis man ikke tager til julefest?

Læs mere
Parterapeut
Venindens nye kæreste er selvoptaget og egoistisk 

Hvad gør man, når ens nære veninde har fået en kæreste, man ikke bryder sig om? Læs terapeut Peter Kongshaug svar i brevkassen.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parterapeut
Terapeutens brevkasse: Lyver han? 

Hun har modtaget en kryptisk besked fra kvinde, som kender hendes kæreste. Men kæresten nægter bekendtskabet, og nu er hun i tvivl om, hun skal, på egen hånd, skal finde ud af hvem kvinden er.

Læs mere
Parterapeut
Terapeuten: Derfor har skilsmissebørn en øget risiko for overvægt  

En ny undersøgelse konkluderer, at skilsmissebørn oftere er overvægtige end børn, der bor med begge forældre. Parterapeut Peter Kongshaug ser tendensen som et udtryk for, hvor udfordret børn i skilsmisser ofte er.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse? 

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
Shopping
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^