Adventskalendere til ham og hende

  Kender du én, der skal juleforkæles? Hos den dejlige we…

  Glasklokke til fine nips

  Elegant glasklokke fra Meraki, hvor du kan udstille nip…

  Gaveæske delikatesser

  Fra det populære brand Nicolas Vahé, kommer den mest de…

  Sæbebolde

  De lækre sæbebolde fra Meraki er velduftende og fugtgiv…

  Undgå pakkekalender-panik!

  Det er snart den tid på året, hvor børnefamilier er i p…

  Lysholdere til juledekorationer

  Fine lysholdere, som er nemme at fæstne i juledekoratio…

  Kalender gaveposer

  Med 24 små, yndige papirsposer i fire forskellige sort/…

  Gaveæsker til adventkalender

  Fra BOXdeLUX kommer disse små, fine gaveæsker i karton …

   PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
   Nyhedsbrev
   Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
   Nye Bøger

   Kategori: Parterapeut

   Terapeutens brevkasse: Lyver han? 

   Hun har modtaget en kryptisk besked fra kvinde, som kender hendes kæreste. Men kæresten nægter bekendtskabet, og nu er hun i tvivl om, hun skal, på egen hånd, skal finde ud af hvem kvinden er.

   __________________________________________________ 

   Hej brevkasse,
   Min kæreste gennem et halv år og jeg, er netop flyttet sammen. Jeg er meget forelsket og har ikke haft overvejelser om, hvorvidt det var for tidligt at flytte sammen. Jeg har bare nydt hans opmærksomhed og begær. Alt har bare føltes helt rigtigt.
   Da vi har fundet hinanden via onlinedating, har vi ikke nogen fælles bekendte. Jeg har mødt nogle af hans venner, men har ikke noget særlig godt indtryk af dem.
   For 14 dage siden blev jeg imidlertid kontaktet af en af hans Facebook-venner, en pige, som jeg aldrig har mødt og aldrig har hørt om. Det skal lige siges, at min kæreste har rigtig mange venner på Facebook, så hun er jo ikke nødvendigvis en der er, eller har været, tæt på ham.
   I sin besked spurgte hun indledningsvist om jeg er hans kæreste. Jeg spurgte hvem hun er, men det svarede hun ikke på og skrev bare, at jeg skal passe på mig selv. Jeg synes, det er en meget underlig besked, men da jeg blev ved med at spørge hvad hun mente, skrev hun bare ’Glem det’.
   Da jeg fortæller min kæreste om hendes besked og spørger ham, hvem hun er, ser han først overrasket ud, men så siger han irriteret, at hun bare er en af hans venners kæreste, og at der er et eller andet galt med hende. Jeg har forsøgt, at få ham til at fortælle mig lidt mere om hans forbindelse til hende, men han siger, at han ikke kender hende. Han har siden slettet hende fra sin venneliste.
   Mit spørgsmål er: Skal jeg bare forsøge at glemme episoden og beskeden, eller bør jeg undersøge det nærmere. Når jeg spørger, så er det fordi jeg faktisk allerede har søgt hende på nettet og fundet hendes adresse. Men det føles samtidig forkert, at gå bag om ryggen på min kæreste. Hvad vil du råde mig til at gøre?  

   __________________________________________________

   Jeg kan godt forstå, at du har lyst til at undersøge, hvad der ligger bag den kryptiske besked, du har modtaget, og jeg kan godt forstå, at din nysgerrighed kun er blevet forstærket af din kærestes reaktion. Men når du skriver, at du er gået i gang med at finde ud af mere om afsenderen af beskeden og din kærestes forbindelse til hende, så er der nogle ting, du skal huske: Det er, med mindre du har din kærestes tilladelse, forbudt at gå i hans ting og f.eks. læse hans private beskeder. Uanset hvor nysgerrig, og måske også mistænkelig, du er over den kryptiske besked, så berettiger det dig ikke til at tjekke hans mails og sms´er eller stalke hans venner på nettet. Det er ganske enkelt ulovligt. 

   At lyve over for sin partner omkring en affære, ligesom din kæreste muligvis har løjet over for dig, findes der til gengæld ikke nogen love i mod, heller ikke selvom det både kan medføre stor utryghed, sorg og smerte hos den, der bliver forrådt. I dit tilfælde affejer din kæreste dit spørgsmål om hans kendskab og forbindelse til afsenderen af beskeden. Ved at reagere med irritation, og ved at svare undvigende på dit spørgsmål, er det lykkedes ham at lukke munden på dig. Spørgsmålet er om du finder dig i det? Er i orden, at din kæreste har sat dig i en situation, hvor du er blevet usikker på, hvorvidt han taler sandt? Har du overhoved lyst til at være i et forhold, hvor du føler dig tvunget til at gå bag ryggen på din kæreste for at få vished? Er det ikke rimeligt at kræve, at han sørger for at besvare dine spørgsmål så fyldestgørende, at du føler dig tryg og sikker i jeres forhold? Burde det ikke være hans ansvar? Mit råd til dig er: Kræv fyldestgørende svar fra din kæreste. Bliv ved med at kræve, at han forklarer og beviser sagens sammenhæng. Bliv ved til du føler alle dine spørgsmål er besvaret, og til du igen føler tillid og tryghed i dit parforhold.

   Venlig hilsen
   Peter Kongshaug

   Shopping
   ^