Kategori: Kogebøger

Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann  

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Du gør en vigtig forskel

Den primære måde at nedbringe den menneskeskabte globale opvarmning, er ved at mindske klimaaftrykket*, og da produktionen af mad udgør hele 20% af det danske klimaaftryk, er det et vigtigt område at have fokus på.

’Selvom det kan virke, som om vi hver især ikke kan rykke meget ved den globale opvarmning, så betyder vores valg af blandt andet fødevarer absolut noget” siger madskribent og forfatter, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Gennem mange år har hun arbejdet passioneret med at udbrede gode råd til en mere klimavenlig hverdag og udviklet opskrifter med et lavt klimaaftryk.

Grønt klimakøkken

Opskrifterne er blandt andet udgivet i bestsellerne 'Mit grønne køkken', 'Vegetar', 'Blender', 'Fermentering', 'Hverdagsvegetar' og 'Krydret'. Og nu kommer bogen 'Grønt i front i klimakøkkenet', som stiller skarpt på nemme veje til mere grøn og klimavenlig kost.

Bogen er skrevet i samarbejde med Coop, som gennem mange år, og i samarbejde med eksperter og Danmarks grønne tænketank, Concito **, har arbejdet med bæredygtighed, klima og kost. Her får man mere end 100 nemme opskrifter og de vigtigste tommelfingerregler, når det kommer til at lave klimavenlig mad.

Opskrifterne er lavet til en travl hverdag, hvor både smag og enkelthed er vigtig. Retterne har et lavt klimaaftryk og indeholder ingredienser, der både er til at finde i supermarkedet og er til at arbejde med i køkkenet. Simple og nemme råd, der bandt andet handler om rester, madspild, opbevaring, sæson, friland, dyrkning, sundhed og økologi, er knyttet til bogens opskrifter.

____________

Titel: Grønt i front i klimakøkkenet
Forfatter: Ditte Ingemann i samarbejde med Samvirke
Forlag: Strandbergpublishing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Klimaaftryk er en opgørelse over et produkts samlede direkte eller indirekte udledning af CO2 og andre drivhusgasser. ** Concito er Danmarks grønne tænketank, hvis formål er at medvirke til en lavere udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. Organisationen samler omkring 100 virksomheder, forskere og organisationer, som alle er førende indenfor deres felt og bidrager med vigtig viden om klima og miljø.

 

 

 

Uimodståeligt asiatisk

Der er noget helt unikt over Asiens smagseksplosioner, hvor den rette balance af sødt, salt, surt og stærkt finder sammen i sitrende, skønne kombinationer. Den populære kok, Bill Granger, har elsket det asiatiske køkken, siden han var barn, og samler med bogen 'Uimodståeligt asiatisk' alle de…

Læs mere
Lakrids i maden
Lakrids i maden

I 'Lakrids i maden' har Johan Bulöw samlet intet mindre end 72 opskrifter, så du i eget køkken kan eksperimentere med både det søde og det salte lakrids.

Læs mere
Camilla & krydderierne

’Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken’ er en fortryllende rejse gennem krydderiernes univers og verdens mange madkulturer, fortalt af Camilla Plum. Og der er meget at fortælle. 350 tætskrevne sider fyldt med krydderiernes historie, fakta om smag og egenskaber samt masser af tips til…

Læs mere
Dragsholm Slot
Dragsholm Slot

Bogen 'Dragsholm Slot' fortæller filosofien bag slottets restauranter og anmelderroste gourmetmad – fra fjord til jord til bord – og øser ud af vidunderlige opskrifter ...

Læs mere
Mørbradgryde
Mørbradgryde

En rigtig skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser. Opskriften er fra Pia Andreassens nye, roste kogebog "Protein".

Læs mere
Heibergs søde tand
Heibergs søde tand

Morten Heiberg giver dig sine allerbedste desserter til både hverdag og fest, så du har et kæmpe udvalg af de mest delikate lækkerier både når det gælder desserttype og sværhedsgrad.

Læs mere
Liv og glade dage
Liv og glade dage

Der er hygge og masser af inspiration til liv og glade dage i Nicoline Olsen nye skønne bog Liv og glade dage - Opskrifter og kreative ideer til børnefamilier ...

Læs mere
Få gratis kogebog med kartoffelopskrifter

Økologiske kartoffelavlere har udgivet en fin øko-kogebog med kartoffelopskrifter af Anne Hjernøe og fakta om alle de gode fordelene, der er ved økologiske kartofler. Download gratis bogen her !

Læs mere
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
Fokus på korn
Fokus på korn

Ny opskriftsamling fra Samvirke sætter fokus på korn. Opskrifterne, der er udviklet af Mia Irene Kristensen, er nemme at gå til og har samtidig fået små, lækre kulinariske tvists, som giver helt nye smagsoplevelser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^