Camilla & krydderierne

Kategori: Kogebøger

Camilla & krydderierne 

’Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken’ er en fortryllende rejse gennem krydderiernes univers og verdens mange madkulturer, fortalt af Camilla Plum. Og der er meget at fortælle. 350 tætskrevne sider fyldt med krydderiernes historie, fakta om smag og egenskaber samt masser af tips til hvornår, hvordan og i hvilke sammenhæng krydderne fungerer.

Andre råvarer som krydderi
Bogen handler ikke kun om ingefær, safran, kardemomme, spidskommen, peber, enebær, chili – og alle de andre smage og dufte, du umiddelbart tænker på, når du tænker krydderier. For Camilla kan det, der med at krydre mad med råvarer, man almindeligvis ikke ville kalde krydderier. I bogen kan du således også få inspiration til, hvordan du krydrer med f.eks. citrus, roser, skank – og med ansjoser!
”Ansjoser er et krydderi, mere end det egentlig er en råvare” forklarer Camilla. ”Smagen er så koncentreret umami, man kan forestille sig. Og den har så rigeligt af det, at den kan brede sig ud over store flader af mad, som kommer til at smage vidunderligt, udefinerligt ’mooreish’ – og overhoved ikke af fisk.”
Camilla Plum er så begejstret for den lille fisk og dens fine smag, at hun har dedikeret hele første kapitel til ansjoser.
”Der er stolte traditioner for ansjossaucer i hele Sydeuropa, for ansjoser giver en uimodståelig dyb aroma til saucer, marinader og dressinger” skriver Camilla i kapitlet. ”Der skal ansjoser i tapenade, og jeg kommer dem også i min pesto. Det kan nemlig give lidt umami-spunk til grøntsager, kød og æg – og i anchoïade dip til brød.”
Anchoïade kan nydes på toast, på hårdkogte æg, til koldt kød eller som dressing op en salat af romaineblade og brødcroutoner. Her får du Camilla Plums opskrift på ’En mild anchoïade’:

Mild anchoïade
Ingredienser:

  • 6 saltede ansjosfileter
  • Lidt finthakket hvidløg
  • 2 hårdkogte æggeblommer
  • 1 dl. olivenolie
  • Citronsaft

Mos ansjoser, hvidløg og æggeblommer, og rør olien i som til en mayonnaise. Smag til med citronsaft, hvis du synes, at anchoïaden bliver for tyk, kan du fortynde med lidt vand.
_____________________________

Titel: Abracadabra - 1001 ret fra Camillas krydrede køkken
Forfatter: Camilla Plum
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bestil online

 

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^