Kategori: Kogebøger

Camilla & krydderierne 

’Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken’ er en fortryllende rejse gennem krydderiernes univers og verdens mange madkulturer, fortalt af Camilla Plum. Og der er meget at fortælle. 350 tætskrevne sider fyldt med krydderiernes historie, fakta om smag og egenskaber samt masser af tips til hvornår, hvordan og i hvilke sammenhæng krydderne fungerer.

Andre råvarer som krydderi
Bogen handler ikke kun om ingefær, safran, kardemomme, spidskommen, peber, enebær, chili – og alle de andre smage og dufte, du umiddelbart tænker på, når du tænker krydderier. For Camilla kan det, der med at krydre mad med råvarer, man almindeligvis ikke ville kalde krydderier. I bogen kan du således også få inspiration til, hvordan du krydrer med f.eks. citrus, roser, skank – og med ansjoser!
”Ansjoser er et krydderi, mere end det egentlig er en råvare” forklarer Camilla. ”Smagen er så koncentreret umami, man kan forestille sig. Og den har så rigeligt af det, at den kan brede sig ud over store flader af mad, som kommer til at smage vidunderligt, udefinerligt ’mooreish’ – og overhoved ikke af fisk.”
Camilla Plum er så begejstret for den lille fisk og dens fine smag, at hun har dedikeret hele første kapitel til ansjoser.
”Der er stolte traditioner for ansjossaucer i hele Sydeuropa, for ansjoser giver en uimodståelig dyb aroma til saucer, marinader og dressinger” skriver Camilla i kapitlet. ”Der skal ansjoser i tapenade, og jeg kommer dem også i min pesto. Det kan nemlig give lidt umami-spunk til grøntsager, kød og æg – og i anchoïade dip til brød.”
Anchoïade kan nydes på toast, på hårdkogte æg, til koldt kød eller som dressing op en salat af romaineblade og brødcroutoner. Her får du Camilla Plums opskrift på ’En mild anchoïade’:

Mild anchoïade
Ingredienser:

  • 6 saltede ansjosfileter
  • Lidt finthakket hvidløg
  • 2 hårdkogte æggeblommer
  • 1 dl. olivenolie
  • Citronsaft

Mos ansjoser, hvidløg og æggeblommer, og rør olien i som til en mayonnaise. Smag til med citronsaft, hvis du synes, at anchoïaden bliver for tyk, kan du fortynde med lidt vand.
_____________________________

Titel: Abracadabra - 1001 ret fra Camillas krydrede køkken
Forfatter: Camilla Plum
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bestil online

 

Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Shopping
^