Det er populært at spise proteinrig kost både fordi proteiner mætter, giver et stabilt blodsukker, men også fordi proteinrige retter ofte har stor smag.
Fra Pia Andreassens nye bog "Protein" bringer vi her en skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser.
Mørbradgryde med svampe og linser
4 personer
Ingredienser:
• 600 g svinemørbrad
• 2 spsk olivenolie
• salt og peber
• 3 store løg
• 2 spsk olivenolie
• 500 g blandede svampe
• 2 tsk timian eller 1 spsk frisk
• salt og peber
• 1 l grøntsagsbouillon (fx Herbamare urtebouillon uden salt)
• 1-2 fed hvidløg
• 250 g grønne Puylinser
• 1/4 spsk arrowroot (pilerodsstivelse)
Sådan gør du:
• Afpuds svinemørbraden og skær den i 1½ cm tykke skiver. Dup skiverne tørre og brun dem hurtigt på begge sider i olien på en god varm pande. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden og stil det til side.
• Pil løgene, skær dem i grove både og steg dem i olie i en bredbundet gryde i 2-3 minutter.
• Rens svampene og skær dem eventuelt i mindre stykker. Kom dem i gryden og steg dem med i 4-5 minutter. Rør nu og da i gryden. Krydr med timian, salt, peber.
• Hæld bouillon på og bring det i kog.
• Pil hvidløgene, halver dem og kom dem i gryden.
• Skyl linserne, lad dem afdryppe og tilsæt også dem. Lad retten simre under låg i 10 minutter.
• Læg mørbradstykkerne i gryden. Lad retten simre i yderligere cirka 5 minutter, til kød og linser er møre.
Jævn med arrowroot udrørt i lidt vand. Smag til med salt og rigeligt peber.
Energi pr. person:
561 kcal. Fordelt på: protein 40% (56 g), fedt 24% (15 g), kulhydrat 36% (54 g). Kostfibre 9
80 proteinrige opskrifter
Det er populært at spise proteinrig kost - både fordi den mætter, giver et stabilt blodsukker, men også fordi proteinrige retter ofte har stor smag. Med Pia Andreassens nye bog "Protein" får du 80 opskrifter, der alle har fokus på proteiner, sunde fedtstoffer, kostfibre og på at mindske indtaget af kulhydrat. Det er retter med masser af smag og retter fulde af årstidens råvarer.
Bestil online
Kategori: Kogebøger
