Kategori: Vinter

Sne & frost: Hvornår dækker forsikringen ved sprængte vandrør? 

Fygesne kan være et problem især for sommerhusejere, fordi sneen kan finde vej ind på loftet gennem selv de mindste sprækker og revner i tag og gavl. Sneen udgør intet problem så længe, det er frostvejr, men når tøvejret sætter ind og der bliver plusgrader i loftsrum, så smelter sneen. Og det kan give store vandskader på huset, advarer Forsikringsoplysningen. Samtidig kan kan husejere se frem til selv at skulle betale de vandskader, der er opstået som følge af smeltet fygesne. Ifølge Forsikringsoplysningen dækker hovedparten af forsikringsselskaberne nemlig ikke skader af denne karakter.

Undlad at skrue helt ned for varmen

Forsikringen dækker heller ikke, hvis vandskaden er sket som følge af, at der er lukket helt for radiatorerne. I perioder med hård frost vælger nogle husejere i misforstået spareiver, at skrue helt ned for varmen i rum, de ikke benytter så tit. Sker der frostsprængning i sådanne rum, kan man heller ikke her forvente at få erstatning fra sin forsikring. 

Overlad optøning af frosne vandrør til fagmand

Ved hård nattefrost vil det ikke vare længe, før frosten er en alvorlig trussel for rør, der er placeret på særligt udsatte steder som f.eks. i skunkrum, under vinduespartier og i nærheden af yderdøre. Optøningen er en opgave, som man ifølge Forsikringsoplysningen bør overlade til en fagmand, men vil man som husejer selv klare problemet, skal der udvises tålmodighed og stor forsigtighed. Åben ild er bandlyst, og selv en varmluftpistol er farlig i ukyndige hænder, da den nemt kommer op på 500-600 grader.

Vinter
Tips til vinterfodring af havens fugle 

Med udsigt til sne og frost, er det en god idé at holde lidt øje med havens fugle, og sørge for at de har mad og drikke. Få gode tips til fodring og læs mere om, hvilken type foder, der er mest populært hos de enkelte fuglearter.

Læs mere
Vinter
Skru ned for temperaturen og op for søvnkvaliteten 

I især vintermånederne vågner mange af os og er overophedet som resultat af vores tendens til at skrue op for temperaturen i soveværelset, når kulden melder sin ankomst. Her får du søvnekspert Mikael Rasmussen og kiropraktor Michael Randsøes tips til, hvordan du sikrer dig en god søvnkvalitet i…

Læs mere
Vinter
Sådan beskytter du hundens poter mod vejsalt 

Traveture med hunden i sne og frost er både god motion, og som regel også kilde til godt humør. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at vinterens sne, frost og vejsalt kan ende med at blive en smertefuld oplevelse for hunden.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne 

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Vinter
Brød til vandfuglene kan sprede fugleinfluenza 

Vinterfodring af vandfugle er kutyme på denne tid af året, men de store fugleflokke kan bidrage til spredning af fugleinfluenza, som der netop er konstateret tilfælde af på Sjælland. Ifølge Dyrenes Beskyttelse så foregår fodring af vandfugle ofte fra de samme steder langs bredden, og det øger…

Læs mere
Vinter
Sne & frost: Husejers forpligtelser 

I en tid, der byder på sne og frostgrader, er fortorvene spejlglatte med øget risiko for at der sker faldulykker. Er man husejer, er man forpligtet til at følge med i vejrudsigten, når der er udsigt til sne. Fortovet skal være ryddet for sne inden man tager afsted på arbejde om morgenen, hvis det…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^