Hul i logikken
Hul i logikken 

1,7 millioner danskere vejer for meget, og de koster hvert år samfundet 7 milliarder kroner.

1,7 millioner danskere vejer for meget, og de koster hvert år samfundet 7 milliarder kroner.

Det er Tænk og Test sammen med Dansk Selskab for Adipositasforskning, der har lavet en beregning, der viser at de overvægtige og de deciderede fede danskere koster samfundet mindst 7 milliarder kroner hvert år.

Regeringen har skaffet 1,5 milliard kroner, der skal bringe ventelisterne i sygehusvæsenet ned. På samme tidspunkt er midler til forebyggelse skåret ned, selvom eksperterne siger, at der skal sættes ind med forebyggelse nu, hvis vi skal undgå amerikanske tilstande, hvor over 60% af befolkningen nu lider af overvægt.

"Det er en parodi, at man bruger halvanden milliard kroner på at hakke bidder af ventelisterne og samtidig sparer på de ting, der kan forebygge, at der kommer flere på venteliste. Det er hovedløst," siger Ole Lander Svendsen, Formand for Dansk Selskab for Adipositasforskning.

"Der skal sættes fokus på forebyggelse, men det skal ske ved, at den enkelte tager ansvaret for sit eget helbred. Staten skal bidrage med information og rådgivning," siger Hans Andersen, formand for Folketingets sundhedsudvalg til taenk.dk.

Hvor store midler der skal bruges til forebyggelse og information vides dog ikke, men ud af de 7 milliarder, må der findes et mindre beløb, der hurtigt tjener sig tilbage. I USA har man regnet ud at forebyggelsen betaler sig rigtig godt for i hvert fald virksomheder, der fokuserer på sundere medarbejder - og gad vide om det ikke gælder alment. For hver enkelt amerikansk krølfri dollar en virksomhed investerer i forebyggende sundhedsarbejde, tjener den mindst $2,5 tilbage og i nogle tilfælde helt op til $6,0. Overført til danske tilstande kunne man forestille sig at en lille milliard danske kroner brugt på forebyggelse hurtigt kunne yngle sig op imod de 7 milliarder overvægten koster.

Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær? 

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Kost & Ernæring
LCHF - spis dig mæt og glad 

Kosttrenden LCHF - Low Carb High Fat, vinder frem. Her handler det om at skære ned på kulhydraterne og i stedet øge indtaget af fedt. Ny bog introducerer principperne sammen med 70 lækre opskrifter

Læs mere
Kost & Ernæring
Varme supper - Quick fix 

Dage med regn og rusk indbyder til hygge i sofahjørnet, levende lys, gode bøger og en god varm suppe. Det behøver ikke være tidskrævende at lave sunde og velsmagende supper.

Læs mere
Kost & Ernæring
Syv sunde skridt  

Lad Anette Harbech Olesen inspirere og motivere dig til at få gjort noget ved dine dårlige vaner. Lær, hvad der er godt for din sundhed og hvorfor, og mærk, hvordan du med små daglige, sunde tiltag, kan få større livsglæde og balance ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Stevia - sødt uden sukker 

Udtræk fra planten Stevia er en populær erstatning for sukker og sødemidler. Her er bogen om Stevia med opskrifter og tips til, hvordan du anvender det populære alternativ til sukker...

Læs mere
Kost & Ernæring
Mindful spisning 

Mindful spisning er en helt ny måde at tænke spisning og mad på. Det handler ikke om hvad du spiser, men hvordan du spiser, siger Per Brændgaard i interview omkring den nye bog. Se det her ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Havregryn beskytter mod tarmkræft 

Kostfibre har en beskyttende effekt mod tyktarmskræft. Det bekræfter et nyt studie – og det er især kostfibre fra helt almindelige kornprodukter, som rugbrød og havregryn, der viser sig at være særligt gavnlige mod sygdommen.

Læs mere
Kost & Ernæring
Maven i balance 

Oppustethed, udspilet mave, smerter og ubehag. Trænger du til at få maven i balance?

Læs mere
Kost & Ernæring
Yoghurt to go, tak 

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Spis fibre 

En kost rig på fibre, er ikke kun godt for fordøjelsen. Fiberrig kost kan også være slankende, fordi den giver en god mæthedsfornemmelse – og så kan den også være særdeles velsmagende ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^