Frugt-sukkerallergi

Frugt-sukkerallergi 

Nogle er overfølsomme over for bønner og fiberrig kost. Hos andre er problemet mælk og is.

Ifølge amerikanske forskere er årsagen til luft i tarmene og smerter i maven tit og ofte at finde i overfølsomhed over for sukker i frugt, sodavand og honning. Den overfølsomme kan opleve en reaktion i kroppen der ligner anden allergi over for fødevarer, f.x. mælkeallergi. Den eneste forskel er at kroppen reagerer på frugtsukker.

Følsomhed over for frugtsukker kan være forklaringen på mavesmerter hos mennesker, hvor man tidligere ikke har fundet årsagen, fortæller forskerne fra Universitetet i Iowa. For mange er situationen vedvarende og der søges ikke hjælp. Man har da bare lidt ondt i maven af og til! Men andre kan opleve diarre eller kramper i maven og det kan alvorligt påvirke hverdagen.

Forskerne undersøgte først og fremmest en gruppe mennesker, der lider af mavesmerter, ingen har kunnet forklare. Det viste sig at de mennesker, der lider af overfølsomhed for frugtsukker blandt andet producerer ualmindelig meget methan gas i tarmene.

Forskerne anbefaler at der forskes yderligere på sammenhængen mellem frugtsukker og stress i fordøjelsessystemet. Men indtil forklaringen er funden anbefales de lidende at begrænse mængden af frugtsukker i den daglige føde.

Frugtsukker findes i frugt, juice, honning, adskillige fødevarer og sodavand, for at nævne noget.

"Lige som med mælkeallergi kan man undersøge om vedkommende lider af sukkerallergi, alt der kræves er en enkelt blodprøve. Og med ændring i kosten kan symptomerne næsten fjernes. Det er en helt ny ide og størstedelen af læger og sundhedspersonale er ikke opmærksomme på problemet. Men netop undersøgelser af denne art kan hjælpe på bevidstheden," siger Peter McNally, der har forestået undersøgelsen.


For E-pressen.dk af Marianna Fridjonsdottir, kokkeleg.dk.

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^