Frugt-sukkerallergi

Frugt-sukkerallergi 

Nogle er overfølsomme over for bønner og fiberrig kost. Hos andre er problemet mælk og is.

Ifølge amerikanske forskere er årsagen til luft i tarmene og smerter i maven tit og ofte at finde i overfølsomhed over for sukker i frugt, sodavand og honning. Den overfølsomme kan opleve en reaktion i kroppen der ligner anden allergi over for fødevarer, f.x. mælkeallergi. Den eneste forskel er at kroppen reagerer på frugtsukker.

Følsomhed over for frugtsukker kan være forklaringen på mavesmerter hos mennesker, hvor man tidligere ikke har fundet årsagen, fortæller forskerne fra Universitetet i Iowa. For mange er situationen vedvarende og der søges ikke hjælp. Man har da bare lidt ondt i maven af og til! Men andre kan opleve diarre eller kramper i maven og det kan alvorligt påvirke hverdagen.

Forskerne undersøgte først og fremmest en gruppe mennesker, der lider af mavesmerter, ingen har kunnet forklare. Det viste sig at de mennesker, der lider af overfølsomhed for frugtsukker blandt andet producerer ualmindelig meget methan gas i tarmene.

Forskerne anbefaler at der forskes yderligere på sammenhængen mellem frugtsukker og stress i fordøjelsessystemet. Men indtil forklaringen er funden anbefales de lidende at begrænse mængden af frugtsukker i den daglige føde.

Frugtsukker findes i frugt, juice, honning, adskillige fødevarer og sodavand, for at nævne noget.

"Lige som med mælkeallergi kan man undersøge om vedkommende lider af sukkerallergi, alt der kræves er en enkelt blodprøve. Og med ændring i kosten kan symptomerne næsten fjernes. Det er en helt ny ide og størstedelen af læger og sundhedspersonale er ikke opmærksomme på problemet. Men netop undersøgelser af denne art kan hjælpe på bevidstheden," siger Peter McNally, der har forestået undersøgelsen.


For E-pressen.dk af Marianna Fridjonsdottir, kokkeleg.dk.

Sammenhæng mellem overvægt og manglende søvn
Kost & Ernæring
Sammenhæng mellem overvægt og manglende søvn 

Nye undersøgelser viser en tæt sammenhæng mellem dårlige søvnmønstre og øget risiko for overvægt og fedme...

Læs mere
Fedtindtaget er nedsat
Kost & Ernæring
Fedtindtaget er nedsat 

– men stadig for højt, skriver Fødevaredirektoratet og giver 11 gode råd til dig der vil undgå for meget fedt..

Læs mere
Kvinders kostvaner
Kost & Ernæring
Kvinders kostvaner 

Er den positive udvikling i danskernes kostvaner ved at gå i stå? For kød som hovedmåltid er det bemærkelsesværdigt, at den ellers støt nedadgående tendens siden 1995 synes at være vendt - i al fald for kvindernes vedkommende...

Læs mere
Kan man spise sig til bedre sex?
Kost & Ernæring
Kan man spise sig til bedre sex?  

Drop legetøjet, lav ændringer på din kostplan og spis dig til et bedre sexliv, fortæller forfatterne til en ny bog.

Læs mere
C-vitaminer
Kost & Ernæring
C-vitaminer 

Den danske natur byder på mange gratis fornøjelser, der kan hentes på en kort skovtur og nydes langt ind på efteråret.

Læs mere
Hjerte-karsygdomme
Kost & Ernæring
Hjerte-karsygdomme 

Endnu en undersøgelse giver en anledning til at spise mere af de sunde grønne afgrøder, nu for hjertets skyld.

Læs mere
Fiberdiæt
Kost & Ernæring
Fiberdiæt 

En daglig kost der indeholder højt koncentrat af fibre kan tilføre mere energi til kroppen....

Læs mere
Fiberrig kost forsinker menstruation
Kost & Ernæring
Fiberrig kost forsinker menstruation 

Teenagepiger, der spiser fiberrig kost, kan nedsætte risikoen for at deres menstruation starter for tidligt.

Læs mere
Naturens eget medicinskab
Kost & Ernæring
Naturens eget medicinskab 

Urter er blevet brugt fra menneskets barndom som medicin, kosttilskud og krydderi.

Læs mere
Overfølsomhed og tilsætningsstoffer
Kost & Ernæring
Overfølsomhed og tilsætningsstoffer 

Overfølsomhed over for tilsætningsstoffer er ikke særlig udbredt...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^