Kategori: Sundhed

Tryk under fødderne mod mavegener

Tryk under fødderne mod mavegener 

Stadigt flere eksempler på mennesker, som slipper af med fordøjelsesproblemer som forstoppelse, diarré, oppustethed og uønsket luft i maven efter behandling med zoneterapi...

Stadigt flere eksempler på mennesker, som slipper af med fordøjelsesproblemer som forstoppelse, diarré, oppustethed og uønsket luft i maven efter behandling med zoneterapi.

En ny undersøgelse af danskernes ve og vel viser, at omkring 30 procent af danskerne får ondt i maven, når de bliver stressede, men de færreste tager problemet særligt alvorligt. Og der er en tendens til, at det især er kvinder, der får maveproblemer. Undersøgelsen viser også, at halvdelen af de maveplagede mener, at problemerne med bl.a. forstoppelse, diarré, oppustethed og uønsket luft i maven har stor betydning for deres generelle velbefindende. Også mange børn har generende fordøjelsesproblemer. Men der er heldigvis håb forude. Stadigt flere med fordøjelsesproblemer har haft rigtig gode resultater efter behandling med zoneterapi, og har kunnet lægge afføringsmidlerne på hylden. Efterfølgende er det selvfølgelig vigtigt at se på motionsvaner, væskeindtag og kostvaner for at vedligeholde den gode fordøjelse.

Det meste af sit 58-årige liv har Jette, som arbejder som rengøringsassistent, haft problemer med dårlig fordøjelse med toiletbesøg ca. 1 gang om ugen. Til sidst besluttede hun at få en times prøvebehandling hos en lokal zoneterapeut. Allerede efter den første behandling konstaterede Jette, at der var godt gang i maven og fornemmede, at hendes skuldre var blevet løsnet op. I tilgift sov hun hele natten uden at skulle op, noget hun ikke havde prøvet længe. Efterfølgende købte hun et klippekort til fem behandlinger og fik zoneterapi hver 14. dag.

"Zoneterapien har bevirket, at jeg nu har daglige toiletbesøg og kan mærke, at mave og tarme er begyndt at arbejde. Og det er klart, fordi min krop kommer af med "affaldet", fortæller Jette, som nu går til forebyggende behandling hver tredje eller fjerde uge for at bevare velværet og energien.

Færre sygedage og forøget livskvalitet
FDZ Forenede Danske Zoneterapeuter hører jævnligt sådanne historier.
"Desværre ses det ofte, at det danske sundhedssystem melder pas, når patienter med forstoppelse henvender sig for at få hjælp. Derfor lever mange med problemet i årevis, hvilket giver forringet livskvalitet med gentagne sygemeldinger, lægebesøg og undersøgelser til følge. Og det kommer i sidste ende til at koste samfundet millioner af kroner.", siger bestyrelsesformand Lisbeth D. Nielsen.
"70 procent af immunforsvaret sidder i mave-tarm-systemet. Derfor er maveproblemerne skyld i mange af danskernes sygedage", siger Lisbeth D. Nielsen og henviser til undersøgelsen gennemført af Analyseinstituttet Zapera for Cultura, hvor godt 1.000 danskere i aldersgruppen 18-60 er blevet spurgt om maveproblemer.

"I de tilfælde, hvor anden sygdom er udelukket, ville disse fordøjelsesproblemer ofte kunne klares med en kostomlægning, øget motion og behandling med zoneterapi. Derfor er der fra FDZ et stort ønske om at få etableret et samarbejde med den etablerede sundhedssektor på dette felt. Simpelthen fordi det ville kaste meget af sig - til gavn for alle parter", slutter Lisbeth D. Nielsen og tilføjer, at dette samarbejde ville være så oplagt at etablere i de kommunale sundhedscentre over hele landet.


Kilde: 24timer og MetroXpress. Undersøgelse gennemført af Analyseinstituttet Zapera for Cultura

Tandlæge Foreningen om tandkonto
Sundhed
Tandlægeforeningen: Indfør en offentlig tandkonto til alle danskere 

Manglende tandeftersyn kan have betydelige konsekvenser for sundheden og blandt andet øge risikoen for tandkødsbetændelse, men også hjerte-kar-sygdomme, diabetes og forårsage eller forværre luftvejsinfektioner.

4 ud af 10 voksne danskere går imidlertid ikke regelmæssigt til tandlæge, skriver…

Læs mere
Sundhed
Ultra-forarbejdede fødevarer øger risikoen for depression 

Ny forskning viser, at personer, der spiser mange ultra-forarbejdede fødevarer, har større risiko for, over tid, at opleve depressive symptomer. Studiet, offentliggjort i tidsskriftet Clinical Nutrition, fulgte 16.000 voksne og viste, at de, der spiste flest ultra-forarbejdede fødevarer, havde en…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Olivenolie kan reducere risikoen for demensrelateret død med 28% 

En ny undersøgelse offentliggjort i det amerikanske tidsskrift JAMA peger på, at indtagelse af cirka en halv spiseskefuld olivenolie dagligt kan reducere risikoen for demens relateret død. Forskerne anvendte data fra 'Nurses' Health Study' og 'Health Professionals Follow-Up Study', der omfattede…

Læs mere
Sundhed
Ny forskning undersøger hvordan vrede, angst og tristhed påvirker hjertet 

En undersøgelse offentliggjort i Journal of the American Heart Association har kigget på sammenhængen mellem vrede, angst og tristhed, og risikoen hjerteanfald og slagtilfælde. Her peger forskerne på, at især hyppige, kortvarige anfald af vrede belaster blodkarrenes evne til at undgå dannelsen af…

Læs mere
Sundhed
Forskning afslører: Havearbejde giver bedre søvn, øger livsglæden og mindsker risikoen for alvorlig sygdom 

En ny undersøgelse offentliggjort i Journal of Affective Disorders viser, at personer, der dyrker havearbejde, er mindre tilbøjelige til at have søvnproblemer sammenlignet med dem, der ikke deltager i nogen form for motion. 

Denne viden er vigtig, da søvn spiller en væsentlig rolle ikke kun for…

Læs mere
Forkølelse: Er der bevis for at C-vitamin, echinacea, hvidløg og zink har en forebyggende effekt?
Spiritualitet
Husråd mod forkølelse. Virker de? 

C-vitamin, echinacea, hvidløg og zink er populære præparater, når forkølelse skal forebygges eller bekæmpes. Men virker de?

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Restituering og hvilke efter sygdom
Sundhed
Frisk nok til træning? 

Som regel går det fint med at løbetræne selvom man har lidt snue eller ondt i halsen, men har du sygdomstegn som muskel- og ledsmerter, bør du undlade decideret træning, men kan evt. nøjes med en frisk gåtur i stedet.

Læs mere
Sundhed
Lakrids har potentiale i kampen mod brystkræft 

Hvert år får omkring 4.800 danske kvinder konstateret brystkræft, og ud af dem, vil ca. én ud af tre på et tidspunkt dø som følge af sygdommen. Derfor bruges der mange ressourcer på at finde nye forebyggelses- og behandlingsmetoder.

Forskere har blandt andet kigget på, hvorvidt der i naturen…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
^