Kategori: Sundhed

Træthed, åndenød, væske i kroppen? Test dig selv for hjertesvigt 

Hjertesvigt er en kompliceret sygdom, og kan være svært at opdage tegnene i tide. Træthed, åndenød og væske i kroppen kan være nogle af symptomerne. Med kampagnen 'Hjertesvigt' oplyser hjerteforeningen.dk og hjertesvigt.dk om, hvad du skal være opmærksom på og her kan du også få testet dig selv.

Hjertesvigt rammer hver tredje over 55 år
Hver tredje over 55 år rammes af hjertesvigt. Omkring 40.000 danskere lever med hjertesvigt, og hvert år får omkring 10.000 stillet diagnosen. I de fleste tilfælde vil de opleve symptomer som træthed, åndenød og væske i kroppen.
Men hjertesvigt er en kompliceret sygdom, og det kan være svært at opdage tegnene i tide. Derfor sætter Hjerteforeningens kampagne 'Hjertesvigt' fokus på nogle af de væsentligste symptomer i forbindelse med hjertesvigt, for jo tidligere sygdommen opdages, desto større chance er der for, at man kan fortsætte med at leve det liv, man plejer.
hjerteforeningen.dk og hjertesvigt.dk kan man blive klogere på symptomerne på hjertesvigt, og hvad årsagerne kan være. Her kan man også teste sig selv og få et overblik over, hvilke undersøgelser man skal igennem samt hent gode råd til, hvordan man forbereder sig bedst.
Er man pårørende? Så er der også masser af information at hente og gode råd til, hvordan man takler rollen som pårørende samtidig med, at man husker at tage vare på dig selv. 

Livet med hjertesvigt

Hjerteforeningen har opdateret og genoptrykt den populære minibog: ”Livet med hjertesvigt” med de seneste tal og fakta. Minibogen kan hentes gratis på www.hjertesvigt.dk eller den kan bestilles i hjerteforeningens webshop på Shop.hjerteforeningen.dk

Hvad er hjertesvigt?
Kronisk hjertesvigt betyder, at hjertet er svækket så meget, at pumpefunktionen er nedsat. Når pumpefunktionen er nedsat, pumpes der ikke nok blod rundt i kroppen. Når blodet ikke pumpes videre fra lungerne og ud til resten af kroppen, får den ramte symptomer som træthed, åndenød og eventuelt væske i kroppen.

De hyppigste årsager til hjertesvigt er:
- Ubehandlet forhøjet blodtryk
- Blodprop i hjertet
- Forsnævring i hjertets kranspulsårer
- Hjerteklapfejl
- Hjerterytmeforstyrrelser
- Medførte hjertesygdomme
- Alkoholisme
- Stofskiftesygdomme
- Diabetes og infektioner

Støt forskning i hjertesvigt
Man kan støtte forskning i hjertesvigt med en støtte-SMS. Skriv hjerte2 i tekstfeltet og send SMS’en til 1414*. Så støtter man helt automatisk med 50 kr. Man kan også støtte forskning i hjertesvigt med et valgfrit beløb via MobilePay eller Swipp på nr. 29 29 33 41. Skriv gerne ”hjertesvigt” i tekstfeltet.

På forhånd mange tak for støtten.
*Udbyder: Hjerteforeningen, Hauser Plads 12, 1127 København K
Koster 50 kr. + alm. trafiktakst

Forår
Pollensæsonen skydes i gang med en splinterny pollen-app 

Pollensæsonen starter i år til normal tid midt i februar, hvor forårstræerne el og hassel blomstrer. Selvom mildt vintervejr i december og starten af januar varslede, at pollensæsonen kunne sætte ind tidligere end normalt, fik overgangen til vinterlige grader for en kort periode bremset træernes…

Læs mere
Sundhed
Danskerne strømmer til alternativ behandling 

Brugen af alternativ behandling bliver stadig mere udbredt blandt danskerne. Mere end hver fjerde voksne dansker har i løbet af det seneste år lagt sig på briksen hos en akupunktør, zoneterapeut eller anden alternativ behandler, og det er især kvinder, der gør brug af de alternative…

Læs mere
Sundhed
Forkølelse. Hvad kan du selv gøre? 

Forkølelser er generende, men der er flere ting, du kan gøre for at lindre generne og slippe for at forkølelsen trækker ud.

Læs mere
Sundhed
Forældre spiser mere usundt, når børnene ikke er der  

Danske forældre med hjemmeboende børn opfordrer troligt til at spise både agurker og gulerødder i hverdagen. Men så snart ungerne er lagt i seng, bliver slik og chokolade fundet frem fra skuffer og skabe. Det viser en ny undersøgelse for Sæson. Om dagen fokuserer forældrene på de gode, grønne og…

Læs mere
Sundhed
Kvindeløb: Løb dig glad og i godt humør 

Vil du have bedre humør og større livskvalitet? Så er motion god medicin, og her i foråret er det oplagt, at få sin motion gennem løbetræning

Læs mere
Sundhed
Mange forældre tjekker ikke børnene for lus 

Der er en god forklaring på, hvorfor danske børnefamilier igen og igen må tage kampen op mod lusene. En undersøgelse gennemført af Meda viser, at 30% af de danske forældre kun tjekker for lus en gang om måneden – eller sjældnere. Godt nok tjekker 2 ud af 3 forældre minimum hver 2. uge, om deres børn…

Læs mere
Sundhed
Sådan bliver gåturen en effektiv motionsform 

Mange har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at gøre gåture til den primære motionsform i hverdagen. Med gåture som træningsform, får man både den fleksibilitet i træningen, som mange har brug for i en fuldbooket hverdag, og samtidig al den dagslys, frisk luft og natur, som er så…

Læs mere
Sundhed
Forskere: Frivilligt arbejde fordobler chancen for høj mental sundhed 

Er man engageret i frivilligt arbejde, har man dobbelt så stor chance for mentalt at have det så godt som muligt. Det konkluderer forskere ved Statens Institut for Folkesundhed på baggrund af nyt studie blandt 14.000 i Skandinavien.

Læs mere
Sundhed
Hjerteforeningen: Butikkernes ’mersalg’ gør os tykke 

Mange danskere er trætte af, at butikker og fastfoodrestauranter lokker dem til at købe flere usunde mad- eller drikkevarer, end de havde tænkt sig. Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på det såkaldte mersalg. For det medvirker til overvægt og usunde vaner.

Læs mere
Sundhed
Mange på 65+ får for lidt protein 

Folk over 65 år har brug for ekstra proteinrig kost for at bevare deres muskelkraft. Det er dog kun halvdelen af de 65-75 årige, der får den protein, de har brug for. Det viser en rapport fra DTU Fødevareinstituttet, og derfor udgiver Fødevarestyrelsen nu en stribe gode kostråd særligt rettet ældre.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^