Kategori: Sundhed

Sul på sidebenene, love handles, dansehåndtag, muffin top, bilringe – kært barn har mange navne, og når fedtet først har sat sig i taljen, så kræver det vilje og vedholdenhed at slippe af med det igen.

Til kamp mod dellerne 

Er det blevet en udfordring at få knappet de bukser, du ellers har passet i årevis? Snærer de i taljen, så dellerne buler ud over linningen?

Deller er dejlige, men bliver de for store, er det både irriterende og usundt. Og når fedtet først har sat sig, så kræver det vilje og vedholdenhed at komme af med det igen. En gang sidebøjninger morgen og aften er sjældent nok til at mindske fedtdepoterne, der skal trænes regelmæssigt med serier af udvalgte øvelser, der effektivt strammer op.

Og så er der brug for nogle permanente livsstilsændringer, som øger kroppens forbrænding, og kostændringer, der sørger for, at du er mæt dagen igennem, har et stabilt blodsukker og får de vitaminer, mineraler, proteiner, fedt og fibre, som kroppen har brug for, for at fungere optimalt.

Få flot, smal talje gennem kost og livsstil

 • Sådan øger du kroppens fedtforbrænding

  Da kroppen brænder indtaget af kulhydrater af først inden den tærer på fedtet, skal indtaget af kulhydrater være så lavt, at kroppen når til også at afbrænde fedt, inden du igen indtager en ny portion kulhydrater. De fleste mennesker har held til at øge fedtforbrændingen ved at skrue ned for ingredienser, der indeholder store mængder kulhydrater, mens andre vælger en livsstil, hvor kulhydratrig kost konsekvent erstattes med en federe kost.
 • Kend din kost

  Sæt dig grundigt ind i råvarernes indhold af næringsstoffer. Det er både spændende viden, og så får du samtidig en en klar fornemmelse af de enkelte ingrediensers fordelingen af fedt, kulhydrater, proteiner, vitaminer og mineraler. På sigt kan det betyde, at du automatisk går efter de mere kulhydratfattige og sunde ingredienser.
 • Kan du lave god mad med flere sunde råvarer?

  Udfordr dig selv til at finde velsmagende retter, hvor ingredienserne har en fornuftig fordeling af næringsstoffer. Lad dig inspirere af nye opskrifter med sæsonens frugt og grøntsager, og overvej også hvorvidt du kan erstatte ingredienser i din yndlingsret med sundere alternativer.

  Ved at spise flere forskellige råvarer, får du flere forskellige næringsstoffer, som samlet bidrager til den mængde af næringsstoffer din krop har brug for, for at fungere optimalt.
 • Øvelser med særlig fokus på talje og mave

  Herunder finder du fem øvelser, der særligt tager fat på og opstrammer fedtdepoterne omkring mave og talje. Udfør øvelserne foran et spejl, så du kan holde øje med om du udfører dem korrekt. Øv dig i øvelserne, tag dig god tid, mærk efter, og stop, hvis du fx oplever smerter i ryggen. Gentag øvelserne i det omfang du kan, og udfordr med tiden dig selv til at tage et par stykker mere.

  Overvej også hvornår på dagen du skal gennemføre dit træningsprogram. Ifølge forskere fra Københavns Universitet, så viser undersøgelser, at motion om morgenen giver et forhøjet stofskifterespons i muskelcellerne, mens motion sent på dagen øger kroppens forbrænding over længere tid.
 1. Sideplanke: Læg dig på siden med strakte ben. Hvil på underarmen. Løft hoften fra underlaget, stræk kroppen og ræk din anden arm mod loftet. Hold stillingen så længe du kan. Gentag øvelsen. Skift side.

 2. Sidebro: Lig på siden med hoved hvilende i hånden. Bøj det ene ben og placer foden i gulvet foran det strakte ben. Løft det strakte ben, så det svæver over gulvet. Hold løftet. Sænk benet og så det hviler på gulvet. Pres siden af foden på det strakte ben og løft lår og hofte, så der dannes en bro. Gentag øvelsen. Skift side.

 3. Planke: Læg på maven og sæt træerne i gulvet. Kom op på albue og underarm. Spænd godt op i mavemusklerne, og løft kroppen op så du står som en planke fra hoved til ankler. Bliv i stillingen, så længe du kan. Gentag øvelsen. Når du har fået lidt rutine i øvelsen kan den varieres ved skiftevis at løfte benene fra gulvet.

 4. Cykel crunch: Læg dig på ryggen med knæene bøjet og fødderne fladt på gulvet. Placer dine hænder ved dine ører. Stræk dit højre ben, og hold det svævende lige over gulvet. Bøj dit venstre ben, så foden svæver over gulvet. Løft skulderbladene op fra gulvet, og drej din overkrop, så din højre albue sigter mod venstre knæ. Skift side, så du i samme bevægelse strækker venstre ben ud, mens du bøjer højre ben, drejer overkroppen mod højre, så din venstre albue sigter mod højre knæ.
  Fortsæt øvelsen, så længe du orker, og husk at stoppe, hvis du mærker smerter eller ubehag i ryggen.

 5. Liggende benløft: Lig på siden med hoved hvilende i hånden og strakte ben. Løft øverste strakte ben let bagud. Spænd musklerne i bagdelen. Løft og sænk benet til du mærker, hvordan musklerne i bagdelen spændes. Gentag øvelsen. Skift side.
Sundhed
Lakrids har potentiale i kampen mod brystkræft 

Hvert år får omkring 4.800 danske kvinder konstateret brystkræft, og ud af dem, vil ca. én ud af tre på et tidspunkt dø som følge af sygdommen. Derfor bruges der mange ressourcer på at finde nye forebyggelses- og behandlingsmetoder.

Forskere har blandt andet kigget på, hvorvidt der i naturen…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet 

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Periodisk faste: Er 16:8-timers faste en sund og effektiv slankekur?  

I de senere år har kostmetoden 'intermittent fasting', eller 'periodisk faste' på dansk, høstet enorm opmærksomhed i den vestlige verden, og som følge af det, har kostforskere haft travlt med at undersøge de tilsyneladende mange fordele ved denne form for periodisk faste. Vi har samlet fakta om den…

Læs mere
Sundhed
E. coli: Symptomer og smittekilder 

Escherichia coli, eller E. coli, er en bakterie, der normalt findes i tarmen hos både mennesker og dyr. Mens mange typer bakterier er ufarlige, er der nogle, der kan forårsage alvorlige mave-tarm infektioner - især når kommer fra forurenet fødevarer.

Læs mere
Sundhed
Sådan mindsker du risikoen for parfumeallergi 

Har du oplevet pludselig at få udslet af den creme, deodorant eller parfume du ellers har brugt i årevis?

Parfume er én af de hyppigste årsager til kontakteksem, og rammer især mennesker med sart hud. Men alle kan udvikle parfumeallergi, også dem, der gennem mange år har brugt parfume uden…

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske 

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger 

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder 

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Sundhed
Institut For Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet: Fakta om intermittent fasting  

Lad være med at spise noget i 16 eller 18 af døgnets timer, eller lad være med at spise noget to dage om ugen. Det er et par eksempler på periodisk faste, som mange overvejer for at opnå vægttabhopper på for at få vægten ned. Ideen er, at kroppen begynder at tære på fedtdepoterne, når den ikke får…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^