Kategori: Sundhed

Kostomlægning ved hjælp af kinesiologi 

Mens mange nye videnskabelige studier bekræfter, at en individuelt sammensat kost, tilpasset det enkelte menneske, er essentiel for vores helbred og trivsel, så er spørgsmålet, hvordan man omsætter denne viden i praksis. Engang i fremtiden vil det formentlig blive muligt, at vi hver især kan få nogle ledetråde ved fx at få analyseret vores tarmbakterieprofil. På nuværende tidspunkt er vi desværre hensat til selv at finde frem til den optimale kostsammensætning ved at prøve os frem og mærke efter.

De fleste har nok en fornemmelse af, at der er nogle fødevarer, de tåler bedre end andre. Sure opstød, mavesmerter, luft i maven, ildelugtende prutter og allergi, kan være reaktioner på en uhensigtsmæssig kostsammensætning. På baggrund af sin mangeårige erfaring omkring holistisk kostvejledning, så mener Anne Grete Rose Horneman-Thielcke imidlertid, at en kinesiologisk test også kan bidrage til viden om og sammensætningen af den optimale kost. 

Kinesiologisk muskeltest af fødevarer
I bogen ’Der er altid håb’, fortæller hun, hvordan hun gennem mere end 30 år, har vejledt mennesker omkring deres kost, og hvordan hun har set dem blive raske og få styrket deres helbred gennem kostomlægning og vitamintilskud. I den sammenhæng, skriver hun, er det helt afgørende, at der tages udgangspunkt i det enkelte menneskes individuelle behov.
”Den kostsammensætning, der kan hjælpe det ene menneske, kan være gift for et andet menneske” skriver hun i bogen og  forklarer hvordan kinesiologiske teste, som viser hvordan energien i den enkeltes krop reagerer på en fødevare, kan bruges til at udarbejde individuelle kostplaner. 
”Den individuelle balancerede kostplan bekræftes gennem en kinesiologisk muskeltest, der går ud på at konstatere, hvilken kost man enten har fået for meget eller for lidt af”. 

Kinesiologi bygger på en holistisk behandlingsmetode udviklet af den amerikanske kiropraktor George Goodheart. Behandlingen kombinerer viden om kroppens anatomi og fysiologi med den kinesisk filosofi om kroppens energibaner, kaldet meridianer. I behandlingen benyttes en såkaldt muskeltest, som har til formål at afdække, om der er balance i energien i meridianerne. Under testen får klienten udvalgte fødevarer placeret på kroppen. Hvis testen viser, at en muskel er svagere efter berøringen med en fødevare, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren skaber ubalance i energien i kroppen. Hvis testen viser, at musklen er stærkere, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren kan hjælpe med at genoprette kroppens balance.

Aktivér dine egne helbredende kræfter
Mens en kinesiologisk muskeltest, ifølge Anne Grete Rose Horneman-Thielcke, kan bidrage med nogle konkrete retningslinjer i forbindelse med kostomlægning, så lægger hun vægt på, at testning og samtaler ikke mindst har en stærk psykologisk effekt. Hun mener, at vi alle, ved at dyrke forbindelsen mellem vores sjæl og legeme, kan aktivere vores egne helbredende kræfter. Og netop det, at vi selv tager aktiv del i vores egen behandling, er måske det, der har den mest afgørende indflydelse på vores sundhed og trivsel.

”Med indflydelse fra tv, aviser og sundhedsmagasiner, for slet ikke at tale om internettet, er der kommet en større forståelse for - og vilje til - selv at forsøge at tage ansvar” skriver Anne Grete Rose Horneman-Thielcke.
Hun forklarer, at følelsen af selv at have indflydelse på et sygdomsforløb eller på de symptomer man har, mindsker den følelse af magtesløshed, man ofte står med, når man plages af et skrantende helbred eller står med en alvorlig diagnose. 
”Derfor er det af stor psykologisk værdi for den enkelte at mærke, hvorledes man gennem denne test får bekræftet den kolossale styrke og energi, man her og nu har muligheden for at tilføre sin krop. Her får man virkelig et fornyet håb og tro på, at man, ved hjælp af denne viden, kan vinde eller genvinde sin sundhed ved at følge en ændret kostplan. Dette giver den afgørende motivation, som er så vigtig” forklarer Anne Grete Rose Horneman-Thielcke.

Bogen 'Der er altid håb' er inspirerende læsning. Den henvender sig til alle der gerne går nye veje for at tage ansvar for egen trivsel og helbredelse. Gennem 48 personlige beretninger, fortæller mennesker, som har anvendt Kinesiologisk test i forbindelse med deres kostomlægning, om deres erfaringer, og om hvad kostomlægningen har betydet for deres helbred og trivsel. 

Titel: Der er altid håb - 48 beretninger fra det virkelige liv
Forfatter: Anne Grete Rose Horneman-Thielcke
Forord af: Erik Rasmussen
Fotograf: Rolf Konow
Fagredaktør: Finn Andersen
Bestilling:Bogen kan bestilles her

Sundhed
Verdens Diabetes Dag: Hvordan Wegovy giver nyt håb til diabetespatienter 

Når Verdens Diabetes Dag markeres den 14. november, er det ikke kun en dag for dem, der lever med diabetes – det er en dag for os alle. Omkring 530 millioner voksne verden over lever med diabetes, hvoraf hele 98 procent har type 2-diabetes. Det betyder, at næsten én ud af ti voksne lever med en…

Læs mere
Forkølelse: Er der bevis for at C-vitamin, echinacea, hvidløg og zink har en forebyggende effekt?
Spiritualitet
Husråd mod forkølelse. Virker de? 

Når kulden bider, og forkølelsen lurer, har de fleste af os vores favoritter klar til at tage kampen op: ekstra C-vitamin, et par zinktabletter, en kop kamillete eller måske et skud hvidløg og echinacea. Listen af husråd er lang – men hvor meget hjælper de egentlig?

Læs mere
Lindr dine forkølelsessymptomer med gode råd og lidt selvpleje
Sundhed
Forkølelse lindres bedst med selvforkælelse 

Når man er ramt af forkølelse, så er det tid til at sætte tempoet ned og give kroppen ro. Heldigvis er der masser af små tips og tricks, som både kan lindre symptomerne og fremme følelsen af velvære i processen. Fra dampende kamillete til en god dosis hvile og hygge – her har vi samlet de bedste råd…

Læs mere
Sundhed
Wegovy: Lever kuren op til hypen? 

Wegovy er på alles læber og har allerede hjulpet mange med diabetes og svær overvægt til imponerende vægttab.​​​​​Men selvom behandlingen har vist imponerende resultater, er det, ligesom med anden medicin, fornuftigt at forholde sig nøgternt til både fordele og ulemper, før man begynder på Wegovy.

Læs mere
Sådan vælger du mørk chokolade med høj kvalitet og god smag.
Opskrifter & råvarer
Forbrugerrådet Tænk: Sådan finder du den bedste mørke chokolade 

En ny test fra Forbrugerrådet Tænk afslører, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen, når det kommer til mørk chokolade.

Testen, der omfatter 11 forskellige mærker med et kakaoindhold mellem 70-72 %, afslører en bred smagsvariation, der primært skyldes forskelle i kakaobønnernes…

Læs mere
Sundhed
Sådan forebygger du blærebetændelse 

Rigtig mange kvinder døjer med urinvejsinfektioner. Samtidig er behandling af blærebetændelse et af de områder, hvor der bliver brugt mest antibiotika, hvilket er med til at øge risikoen for antibiotikaresistens. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen med kampagnen 'Antibiotika med omtanke' fokus på, hvad…

Læs mere
Kan p-piller mindske blødning og smerter?
Sundhed
P-piller mod menstruationssmerter? 

Menstruationssmerter, også kaldet dysmenoré, er en almindelig udfordring for mange kvinder i den fertile alder. Smerten kan variere fra mild ubehag til invaliderende kramper, der forstyrrer hverdagen. For kvinder, der oplever kraftige smerter, kan p-piller være en effektiv løsning. Ud over at…

Læs mere
Plantebaseret kost er nøglen til bedre sundhed og bæredygtighed
Sundhed
Plantebaseret kost vinder frem – især blandt kvinder 

Flere kvinder vælger at skifte til plantebaseret kost i takt med det stigende fokus på sundhed, dyrevelfærd og bæredygtighed. En ny amerikansk undersøgelse viser, at denne tendens er markant forskellig mellem kønnene. Mens kvinder i stigende grad vælger en plantebaseret livsstil, forbliver mænds…

Læs mere
Opskrifter med bælgfrugter
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Hyppige toiletbesøg om natten kan forstyrre din søvn og livskvalitet.
Sundhed
Forebyg nattetisseri: Sådan tager du kontrol over din nattesøvn 

Hyppige natlige toiletbesøg, også kaldet nykturi, kan i høj grad påvirke både din søvn og livskvalitet. Når du vågner flere gange om natten for at tisse, forstyrrer det ikke blot din søvn, men kan også resultere i træthed, koncentrationsbesvær og en konstant følelse af udmattelse i løbet af dagen.…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^