Kategori: Sundhed

Danskerne strømmer til alternativ behandling 

Brugen af alternativ behandling bliver stadig mere udbredt blandt danskerne. Mere end hver fjerde voksne dansker har i løbet af det seneste år lagt sig på briksen hos en akupunktør, zoneterapeut eller anden alternativ behandler, og det er især kvinder, der gør brug af de alternative behandlingsformer. Det viser rapporten 'Alternativ behandling', som er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed.

Sygdomsforebyggelse og øget velvære

I alt har knap 28 procent, svarende til 1,3 millioner danskere, brugt én eller flere former for alternativ behandling inden for det seneste år. Formålet er oftest at forebygge sygdom, opnå øget velvære eller behandle symptomer, som fx nakkesmerter. Således har knap hver femte, svarende til 930.000 danskere, inden for det seneste år været modtaget massage eller anden form for manipulation med knogler og led.

”Vi ved fra andre undersøgelser, at de primære formål med brug af alternativ behandling er forebyggelse af sygdom og øget velvære samt behandling af milde symptomer. Desuden bruges alternativ behandling ofte som ét af flere behandlingstilbud i tilfælde af mere alvorlige symptomer og sygdomme og dermed som supplement til de behandlingstilbud, der gives i det etablerede sundhedsvæsen,” siger Ola Ekholm, seniorrådgiver på Statens Institut for Folkesundhed.
Ser man på udviklingen over de seneste 30 år, er det blevet mere og mere populært at søge alternativ behandling. Massage, akupunktur og zoneterapi er stadig de mest udbredte alternative behandlingsformer, men også indenfor healing, clairvoyance, homøpati og kinosiologi ses en stigning i antallet af behandlinger. 

Sundhed
Seniortilværelse med tid til egenomsorg, oplevelser og berigende samvær med livskloge mennesker 

4850. Så mange aktiviteter arrangerer Ældre Sagen hvert år for deres 920.000 medlemmer.

Over hele landet sørger Ældre Sagens lokalafdelinger for at stille alverdens spændende oplevelser på benene. Fra foredrag, sprogkurser, sang- og musikundervisning - til rejseeventyr, samvær omkring kreative…

Læs mere
Sundhed
Bliv klogere på årsagen til smerter i underliv og bækken 

Det er ikke ualmindeligt at kvinder er i tvivl om hvad en generende fornemmelse, en diffus og måske forbigående smerte i underlivet, skyldes. Af samme grund handler mange af de henvendelser læger får fra deres kvindelige patienter netop om denne type symptomer.

Læs mere
Sundhed
Råd omkring kosmetisk operation 

Her kan du læse Sundhedsstyrelsens beskrivelse af, hvilken information lægen skal give dig, og hvad du i øvrigt bør være opmærksom på.

Læs mere
Sundhed
Fordele og ulemper ved fuldkorn og gluten 

Omfattende forskning giver ny viden om de sundhedsmæssige fordele der er ved at øge indtaget af korn og kerner, og undersøger samtidig fordele og ulemper ved at vælge en glutenfattig kost.

Læs mere
Sundhed
Forskere: Så meget forlænger Omega 3 fedtsyrer livet 

Niveauet af omega-3 fedtsyrer i blodet kan forudsige, hvor længe vi lever. Det skriver forskere fra Hospital del Mar Medical Research Institute, som, i samarbejde med institutter og universiteter i USA og Canada, gennem 11 år, har fulgt og observeret en forsøgsgruppe på 2.240 mennesker.

Læs mere
Sundhed
Rosacea: Årsag og behandling 

Rødme på næse, hage, pande og kinder, små bumselignende knopper, sviende øjne og tydelige blodkar er alle symptomer på den kroniske hudsygdom, rosacea. Hudlidelsen forekommer oftest i ansigtet, men kan også vise sig ved rødme på halsen og øvre del af brystet.

Rosacea rammer 5-10% af den voksne…

Læs mere
Sundhed
Lær at løbe på 28 dage 

Med en nænsom opstart kan du, i løbet af bare 28 dage, nyde at en løbetur, og tilbagelægge 4 kilometer uden at have brug for pauser.

Læs mere
Sundhed
Træt og uoplagt? 12 effektive råd til mere energi og overskud 

Går du og er småirriteret, glemsom og mangler lysten og energien til at få tingene gjort? Her får du 12 tips til, hvordan du kan gå hverdagen i møde med fornyet energi og overskud.

Læs mere
Sundhed
Sådan får du en god søvn 

Søvn optager en tredjedel af vores liv og er vital for vores velbefindende. Mens vi sover bearbejdes tanker og indtryk, og efter en en god nats søvn føler vi os oplagte og udhvilede, og klar til en ny dag. Men op mod hver femte voksne dansker lider af søvnproblemer og de følgerne af søvnløshed som…

Læs mere
Sundhed
Bønner mætter lige så godt som kød 

At et måltid giver god mæthedsfølelse, er ikke nødvendigvis ensbetydende med at det indeholder kød. Et studie fra Institut for Idræt og Ernæring ved Købehavns Universitet viser, at bælgfrugter mætter lige så godt som kød.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^