how to be a better writer essay write an essay vector space
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sundhed

Kan D-vitamin og C-vitamin bruges til forebyggelse og behandling COVID-19?

COVID-19: Nyt om D- og C-vitamin
Redaktionen

Det har været tre lange måneder med rigtig mange restriktioner og mange store tab. Nu åbnes der igen op for Danmark: Forbuddet mod forsamlinger er hævet til 50 personer og vi kan igen besøge vores ældre på plejehjemmene. Nu kan film igen ses i biografen og træningen foregå i fitnesscenter eller svømmehal, ligesom det igen er muligt at hygge sig på caféer og restauranter.

Ingen ved helt om disse lempelser vil resultere i øget smittespredning, men ifølge den statusrapport, som Sundhedsstyrelsen netop har offentliggjort, så er der 'endnu ikke tegn på mærkbare ændringer i omfanget af samfundsmitte på trods af den begyndende åbning af samfundet'.

Er krisen overstået?

Det betyder imidlertid hverken at krisen er ovre, eller at der ikke er risiko for en ny bølge af coronaepidemi. For selvom Sundhedsstyrelsen midt i maj betegnede det som 'meget usandsynligt at se en egentlig anden bølge', så bygger konklusionen på et spinkelt grundlag, fordi mængde af data man har til rådighed fortsat er begrænset.

Indtil videre har kontrol af smittespredning gennem hosteetikette, håndhygiejne, mundbind og social afstand været de eneste våben i kampen mod epidemien, til gengæld vurderer forskere at indsatsen har sparet verdenssamfundet for mange millioner COVID-19 dødsfald

Selvom disse praktiske forholdsregler vurderes som effektive i forhold til antallet af dødsfald, og strategien samtidig har lettet presset på sundhedsvæsnet, så kan især reglen om social afstand naturligvis ikke håndhæves på sigt. Derfor arbejdes der verden over på højtryk for at udvikle en vaccine mod COVID-19. Processen er imidlertid en yderst omfattende og tidskrævende opgave; Først skal en effektiv vaccine findes, og siden skal man sikre, at vaccinen ikke medfører alvorlige bivirkninger og skader. Derfor forventes en COVID-19 vaccine først at være klar i løbet af næste år.

Kan vitaminer forebygge COVID-19?

I mellemtiden forskes der i hvilke befolkningsgrupper, der er mest udsatte og hvordan de bedst beskyttes, men også hvorvidt fx kost- og livsstilsmønstre kan have indflydelse på, hvor hårdt man bliver ramt af COVID-19.

I den forbindelse er det nærliggende blandt andet at kigge på, hvorvidt vitaminer kan have en forebyggende effekt. Med den enorme viden man har om vitaminer, er det nemmere at spore hvilke der muligvis kan have en forebyggende effekt. Samtidig er vitaminer og mineraler i de fleste tilfælde relativt ufarlige at indtage og derfor nemmere at teste end en potentiel vaccine.

Blandt de vitaminer, der i øjeblikket især forskes i, er C-vitamin og D-vitamin. Klik ind og læs om noget af den seneste forskning.

Sundhed
Ernæringsterapeuten: Kostens forunderlige effekt på kolesteroltallet

Fedtet har længe været skurken, når kolesterolniveauet bliver for højt. Et af sundhedsmyndighedernes råd er derfor, at du skærer ned på fedt. Men i den ernæringsvidenskabelige verden er der bred enighed om, at kolesterolet fra kosten faktisk ikke har meget indflydelse på mængden af kolesterol i...

Læs mere
Sundhed
Forskning: Viden om hvidløg og sundhed

Udover at tilføje en delikat løgsmag til maden, og være en fremragende kilde til vitamin B6, vitamin C og mineraler, så har hvidløg gennem tiden været kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I Mellemøsten og den østlige del af Asien har hvidløg ifølge historikere, været anvendt til behandling...

Læs mere
Sundhed
Er svesker en superfood?

Svesken er spækket med så mange gode næringsstoffer, at den hører med blandt superfood som chiafrø, gojibær eller broccoli. Her er 5 interessante grunde:

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Sundhed
Lugtesansen er kroppens hurtigste advarselssystem

Har du svært ved at skjule dit ubehag, når din næse opfanger en dårlig lugt, så findes der en god forklaring.

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens?

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed....

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt?

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan...

Læs mere
Sundhed
Døjer du med urindryp?

Stressinkontinens i form af ufrivillige urindryp, er en yderst udbredt lidelse, som forekommer blandt kvinder i alle aldre. Lidelsen ses hyppigst blandt kvinder over 30 år, hvor op mod hver fjerde døjer med problemet. Alligevel er stressinkontinens et tabu, og måske derfor går mange kvinder rundt i...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Fototapeter

Fototapeter

Adventskalendere til ham og hende

Adventskalendere til ham og hende

Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

3 tips til at finde flotte cardigans

3 tips til at finde flotte cardigans

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^