I forhold til at anbefale C-vitamin som forebyggelse af COVID-19, så er der ifølge Sundhedsstyrelsen ingen klare beviser for at indtagelse af C-vitamin vil hjælpe med at forhindre infektion med coronavirus, der forårsager COVID-19.
Ikke desto mindre vurderer en forsker i en artikel publiceret på Research Gate, at man på baggrund af det studie, der omtales i artiklen, bør se nærmere på, hvorvidt høje doser C-vitamin kan være med til at forebygge og behandle COVID-19. Det uderstreges i artiklen, at der er brug for flere videnskabelige undersøgelser, der underbygger resultatet af det omtalte studie, og det betyder, at der er lang vej og brug for masser af videnskabelig dokumentation, før forebyggelse og behandling med C-vitamin eventuelt kan indgå i sundhedsmyndighedernes anbefalinger.
I mellemtiden er der i befolknigen mennesker, der på baggrund af egne erfaringer mener at C-vitamintilskud har gavnet og styrket deres immunforsvar. Disse erfaringer har dog ingen relation til COVID-19, og derfor advarer eksperter, at vælger man, trods manglende videnskablig evidens, at tage C-vitamintilskud, så skal man være opmærksom på eventuelle bivirkninger. For selvom standarddoser af vitaminer generelt er ufarlige, så kan høje doser C-vitamin forårsage en række bivirkninger, blandt andet kvalme, kramper og øget risiko for nyresten.