Dagens Pollenvarsling takker af for i år
Selvom sæsonen for svampesporerne stadig i gang, er der nu så få pollen i luften, at sæsonen kan meldes tæt på afsluttet. Men selvom Dagens Pollenvarsling og udsendelsen af Astma-Allergi Danmarks daglige pollenmail nu takker af for denne gang, er der dog lidt endnu for de pollen- og svampesporer-entusiaster, der ikke kan vente til næste års sæson.
"Pollen- og sporemålingerne for fælden i København lukker først helt ned i løbet af september, når svampesporekoncentrationen i luften når et lavt niveau i takt med, at vejret bliver koldere. Desuden registrerer vi stadig ganske få græs- og bynkepollen i fælderne, selvom de fleste planter så småt er ved at være afblomstret," siger Karen Rasmussen og tilføjer:
"Så vi befinder os på bagkanten af sæsonen, men opdaterer stadigvæk de daglige pollental for græs og bynke samt sporeniveauer for Østdanmark på astma-allergi.dk, i pollen-appen og på twitter," siger Karen Rasmussen.
Sæson med milde perioder
Årets pollensæsonen blev officielt skudt i gang den 21. februar, som er normalt for forårstræerne el og hassel. Birk og græs startede med at blomstre cirka en uge tidligere end normalt, og i slutningen af maj gav det enkelte dage med overlap af de to typer pollen i luften. Bynke startede som den seneste med at sprede sine pollen midt i juli som forventet, og samlet set bød årets pollensæson også på milde perioder.
"På trods af rekord år har sæsonen også budt på milde perioder for allergikerne. Eksempelvis lå målingerne af birkepollen lidt under normalen. En kølig og våd sommer og lejlighedsvis meget nedbør - og ind i mellem skybrud – satte især i juli en dæmper på de høje græspollental. Og så er der ind til videre registreret færre bynkepollen end normalt," siger Karen Rasmussen.
Med pollensæsonens nedtrapning stopper Astma-Allergi Danmark de daglige tømninger af pollenfælden i Viborg, men det er ikke helt slut med de løbende næser.
"Pollenteamet lukker først helt ned for pollen- og sporemålingerne senere på efteråret, når svampesporekoncentrationerne i luften når et lavt niveau," slutter Karen Rasmussen.