Manuel plæneklipning er passé

Især yngre haveejere synes ikke at være synderligt begejstrede for at skubbe rundt på en plæneklipper. Istedet hitter robotplæneklippere. De er, til forskel fra især de benzindrevne klippere, nærmest lydløse. En robotplæneklipper er ganske vist noget af en udskrivning, men så er man også garanteret en flot plæne - uden røre en finger.

Manuel plæneklipning er passé 

At slå plænen, er dejlig sommeradspredelse. Når duften af nyslået græs rammer næsen, og man efterfølgende kan stå og betragte den flot trimmede græsplæne, så er man ikke et øjeblik i tvivl om, at det er hele indsatsen værd. Og så skal man jo heller ikke kimse ad den motion, man får, hvilket kan være betragtelig - især hvis man har en gammeldags manuel græsslåmaskine.

Men nu er der jo nok ikke mange, der orker at skubbe rundt på sådan en. Det kræver nemlig god fysik, og giver sved på panden. De sidste 40-50 år har haveejere i stedet skubbet rundt på benzin- eller eldrevne plæneklippere, og de har naturligvis gjort græsslåning til en langt mere overskuelig og behagelig opgave.

Fuldautomatisk plæneklipning

Nu er de ellers så populære plæneklipper imidlertid på vej på pension. Blandt moderne haveejere, og især de yngre, er det nemlig blevet populært at klippe plænen uden at røre en finger.

Ifølge en ny undersøgelse fra Husqvarna, så har hver 7. danske haveejer i dag en robotplæneklipper, og tæt på hver anden haveejer overvejer at købe en. I undersøgelsen giver haveejerne udtryk for, at den store fordel ved robotplæneklipper er, at det giver mere tid til andre ting. Så har man ikke tid, og måske heller ikke den store lyst til at skubbe rundt på en plæneklipper, så skulle man måske overveje at anskaffe sig en robotmodel.

Den store investering

I ethvert byggemarked finder man et stort udvalg af alverdens plæneklippere - det gælder også moderne robotplæneklippere. Men det kan være temmelig svært at gennemskue, hvorfor der er så ekstrem stor prisforskel på de fuldautomatiske vidundere. Fx koster en Husqvarna robotplæneklipper alt mellem 6.700 og 37.000.

Det må jo siges, at være lidt af en investering, så er man ikke helt klar til den, så kan vi til sammenligning oplyse, at man kan erhverve sig en spritny, flot manuel Husqvarna-maskine for en flad tusse.

Årstidens råvarer
Planteguide: Sådan får du robuste krydderurter 

Kan du mærke, at foråret er på vej? Kribler det lidt i fingrene?

Med forspiring af krydderurter i vindueskarmen kan du allerede nu nyde forårsfornemmelsen inden døre. Det er et super nemt og overskueligt projekt, og en fornøjelse at se dem vokse sig til dekorative, duftende krydderurter.

Læs mere
Haven & altanen
Forår i haven: Styr på stauderne 

Med forårssol og plusgrader begynder stauderne at sætte nye skud, og så er det en god idé at tynde lidt ud og få luget bedet:

Læs mere
Forår
Såkalender: Forspiring af grøntsager og krydderurter 

Det er så herligt at være selvforsynende med grøntsager og krydderurter. Mange af planterne har gavn af at forspire i vindueskarm eller drivhus, fordi det giver dem de bedste forudsætninger for at vokse og trives, når de 4 til 8 uger senere plantes ud.

Læs mere
Forår
Kan man spise stedmoderblomster? 

De farverige smukke forårsblomster er ikke kun smukke i havekrukker og altankasser, de kan også anvendes i salater, på kager og ost eller kandiseres og gemmes til senere brug. Blomsterne har, siden middelalderen, været anvendt som krydderi – også selvom de små blomsterblade ikke har nogen…

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Forår
Græsplænen: Sådan fjerner du mos i græsplænen 

Mos i græsplænen går de fleste haveejere på nerverne og er et af de mest udbredte plæneproblemer i danske haver. Det mærker man tydeligt i Haveselskabet. Her handler mellem hvert tredje og fjerde opkald til haverådgivningen om plænen - og en stor del specifikt om problemer med mos.

Læs mere
Haven & altanen
Ondt i ryggen efter havearbejde? 10 vigtige råd 

Havearbejde kan være hårdt slid – især hvis man ikke har været aktiv i haven i lang tid.

Gigtforeningen har udarbejdet en 10 vigtige råd til, hvordan du kan komme rygsmerterne i forkøbet, hvis du har planer om at kaste dig ud i havearbejdet.

Læs mere
Haven & altanen
Sådan får du den smukkeste vilde have 

En stadig voksende gruppe af haveejere lader græsset gro og skaber englignende forhold i hele eller dele af haven, for det er der mange fordele ved, skriver Haveselskabet, der her giver tips til en frodig vild have med vilde blomster og urter - og plads til sommerfugle og bier.

Læs mere
Haven & altanen
Løg i krukker - 10 løgblomster til altan og have 

Når foråret får det til at krible i fingrene, så er det godt, at mange løgplanter allerede nu kan plantes ud i krukker. Her får du 10 slags, som alle overlever kølige forårsnætter og endda nogle frostgrader.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^