Naturligt og rustikt vildmarksbad

Naturligt og rustikt vildmarksbad  

Foråret er over os og haveredskaberne er fundet frem. Det giver røde kinder og ømme muskler efter mange timers arbejde i haven. Nu kan frugterne af arbejdet nydes i det seneste bud på elementær wellness i private hjem. Det hedder et vildmarksbad!

Foråret skal nydes
Træer trimmes, nye buske plantes, mens de gamle graves op og flyttes rundt. Bedene gøres klar til at levere sæsonens bær og grøntsager. Og alt arbejdet hilses hjerteligt velkomment af de fleste af landets husejere.
I måneder har vinteren været over os, og aktiviteterne i de danske haver har været sparsom. Men nu er det forår, og vi kan ikke få nok af havearbejdet og af at være ude i den friske luft.
Sådan er det år efter år. Og efter en dag med røde kinder og sved på panden trænger vi til hvile. Normalt fortrænger vi indenfor i de varme stuer, og først dagen efter genser vi vores haver. Men man kan faktisk vælge at blive ude og slappe af mens man nyder synet af dagens anstrengelser. 


Eksklusivt velvære
Nu kan velvære i dyrkes i en mere eksklusiv udgave. En udgave, som forener vores trang til at være noget mere i naturen, som afstresser os og oven i købet løsner de spændinger, som uvilkårligt finder vej forskellige steder på kroppen efter en travl uge på jobbet. Nu kan man nemlig få installeret et vildmarksbad. Et træbadekar med vand, der varmes op ved hjælp af en indbygget brændeovn eller med en mindre tidskrævende gasvarmer.
Badet adskiller sig først og fremmest fra de mere gængse spa-bade ved prisen. Spabadene koster mellem 30.000 og 100.000 kroner, mens vildmarksbadene koster mellem 15.000 og 30.000 alt efter, hvilken træsort man ønsker. Det har, modsat spabadet, et langt mere naturligt og rustikt udseende, der ser indbydende ud i enhver have. Badet kan fås i luksusudgaver med indbygget lys og spa-funktion, men de bibeholder det rustikke ydre. Og de kan fås i simple udgaver uden andre funktioner end bænke og en ovn, der varmer vandet til præcis den temperatur, man ønsker. Så i stedet for at trække indenfor kan hele familien nyde endnu et par timer i haven i det klare forårsvejr. Vel og mærke med dejlig varmt vand, rundt om hele kroppen!

Årstidens råvarer
Planteguide: Sådan får du robuste krydderurter 

Kan du mærke, at foråret er på vej? Kribler det lidt i fingrene?

Med forspiring af krydderurter i vindueskarmen kan du allerede nu nyde forårsfornemmelsen inden døre. Det er et super nemt og overskueligt projekt, og en fornøjelse at se dem vokse sig til dekorative, duftende krydderurter.

Læs mere
Haven & altanen
Forår i haven: Styr på stauderne 

Med forårssol og plusgrader begynder stauderne at sætte nye skud, og så er det en god idé at tynde lidt ud og få luget bedet:

Læs mere
Forår
Såkalender: Forspiring af grøntsager og krydderurter 

Det er så herligt at være selvforsynende med grøntsager og krydderurter. Mange af planterne har gavn af at forspire i vindueskarm eller drivhus, fordi det giver dem de bedste forudsætninger for at vokse og trives, når de 4 til 8 uger senere plantes ud.

Læs mere
Forår
Kan man spise stedmoderblomster? 

De farverige smukke forårsblomster er ikke kun smukke i havekrukker og altankasser, de kan også anvendes i salater, på kager og ost eller kandiseres og gemmes til senere brug. Blomsterne har, siden middelalderen, været anvendt som krydderi – også selvom de små blomsterblade ikke har nogen…

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Forår
Græsplænen: Sådan fjerner du mos i græsplænen 

Mos i græsplænen går de fleste haveejere på nerverne og er et af de mest udbredte plæneproblemer i danske haver. Det mærker man tydeligt i Haveselskabet. Her handler mellem hvert tredje og fjerde opkald til haverådgivningen om plænen - og en stor del specifikt om problemer med mos.

Læs mere
Haven & altanen
Ondt i ryggen efter havearbejde? 10 vigtige råd 

Havearbejde kan være hårdt slid – især hvis man ikke har været aktiv i haven i lang tid.

Gigtforeningen har udarbejdet en 10 vigtige råd til, hvordan du kan komme rygsmerterne i forkøbet, hvis du har planer om at kaste dig ud i havearbejdet.

Læs mere
Haven & altanen
Sådan får du den smukkeste vilde have 

En stadig voksende gruppe af haveejere lader græsset gro og skaber englignende forhold i hele eller dele af haven, for det er der mange fordele ved, skriver Haveselskabet, der her giver tips til en frodig vild have med vilde blomster og urter - og plads til sommerfugle og bier.

Læs mere
Haven & altanen
Løg i krukker - 10 løgblomster til altan og have 

Når foråret får det til at krible i fingrene, så er det godt, at mange løgplanter allerede nu kan plantes ud i krukker. Her får du 10 slags, som alle overlever kølige forårsnætter og endda nogle frostgrader.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^