Kategorier: Forbrugernyt  -  Sommer

Grillsikkerhed: Gode råd til sikker brug af grillen.

Grillning er på alle måder en ægte sommerfornøjelse, og med de rette forholdsregler kan du undgå uheld og sikre en dejlig og stemningsfuld oplevelse.

Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god grillaften.

Sådan mindsker du risikoen for at komme galt afsted
Når du griller skal du først og fremmest have styr på sikkerheden. Hvert år må brandvæsenet rykke ud til flere hundrede brande som følge af uforsigtig brug af grill. Bortkastet aske er den helt store synder, der tegner sig for næsten 70% af de formodede årsager til brandene.

Når du planlægger at grille, så skal du have styr på hvilke regler der gælder i blandt andet området omkring din bolig, i din grundejerforening og i din kommune. Det er kommunen, der fastsætte regler, der tillader, forbyder eller begrænser brug af ild. Fx er der forbud mod bål og grill tørre perioder. Tjek eventuelle brændforbud på brandfare.dk.

12 råd til sikker grillning

  1. Placer grillen i sikker afstand fra fx tørre planter, hække, bygninger og andet, der kan brænde.
     
  2. Grillen skal stå stabilt og på et ikke-brændbart underlag.
     
  3. Undgå at grille, hvis det blæser meget eller er meget tørt.
     
  4. Stil spande med vand parat, og hav haveslangen liggende klar, hvis en glød sætter omgivelserne i brand. Ring 1-1-2 ved brand som du ikke selv kan slukke.
     
  5. Hold altid børn væk fra grillen. En tredjedel af alle brandulykker sker med børn under fem år.
     
  6. Hold hund og kat væk fra grillen.
     
  7. Brug aldrig sprit eller benzin til at tænde op med. Dampene kan eksplodere.
     
  8. Kom aldrig mere optændingsvæske på, hvis du synes, det går for langsomt. Der er risiko for stikflammer, der kan give forbrændinger.
     
  9. Forlad ikke grillen, før den er slukket.
     
  10. Rester af aske og kul skal være helt kolde, før du smider dem ud ellers kan det antænde skraldespanden. Husk, at det kan tage over et døgn, før asken og kulresterne er kolde, og der ikke er gløder tilbage. Tjek at alt er slukket, når du er færdig med at grille.
     
  11. Hvis du har grillet på stranden, så husk at køle sandet af, så andre ikke får brændt fødderne.
     
  12. Tag aldrig grillen med inden døre. Der dannes livsfarlig kulilte.
Hindbærsæson og hindbæropskrifter
Årstidens råvarer
Sæson: Hindbær - Det eksklusive bær 

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så…

Læs mere
Få en ferie med ægte kvalitetstid: Christiane Meulengracht afslører sine 5 bedste tips
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Sommerbazar: Udstyr til strandturen
Sommer
Sommerbazar: Picnic på stranden 

På en varm sommerdag er en picnic på stranden det allerskønneste. Med strandtæpper og medbragte liggestole får man hurtigt skabt en komfortabel base, hvor man kan nyde sommerstemningen, den friske havluft og - efter en kølig dukkert, picnickurvens lækkerier. Find inspiration til udstyret på…

Læs mere
Fordærvet kød symptomer
Forbrugernyt
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Blågrønalger symptomer
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Kreative jordbær opskrifter til sommeren, nye måder at nyde friske bær, fra salater til desserter
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrifter: 4 nye måder at nyde friske jordbær på 

Sæsonen for danske jordbær er kort, så det gælder om at få mest ud af de fine bær, mens de stadig er at finde på hylderne. Hvis du kan bruge til inspiration, så kig med her, hvor vi præsenterer fire kreative, nye måder, at nyde dine friske jordbær på.

Læs mere
Opskrift på hjemmelavet bærsaft
Årstidens råvarer
Brug overskydende bær til saft og marmelade 

Når man nu er i gang med det store bærsyltningsprojekt, så er det om at få mest muligt ud af sine anstrængelser. Intet behøver gå til spilde. Af samme portion bær får du nemt både den dejligste bærsaft og lækreste marmelade.

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
Miljø
Honning- & Jordbærdag 2024 

Der findes næppe to danske fødevarer, der er så tæt forbundne med solskin og dansk sommer som jordbær og honning. Og når de to serveres sammen, har man en absolut himmelsk mundfuld.

Den 22. juni 2024 bliver der rig lejlighed til at dyppe solmodne jordbær i nyslynget honning, for her fejrer biavlere…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^