Tips til flotte sommerben 

Nu varer det ikke længe før vi igen kan skifte de lange bukser, nylonstrømper og støvler ud med sommerkjoler, sandaler og bare ben.

En læser skriver, og spørger om råd. Hun har i mange år ikke haft lyst til at vise sine bare ben fordi hun, efter to graviditeter, har fået mange tydelige blodsprængninger på benene. Især først på sommeren, hvor benene er blege, er karrene så tydelige, at hun ikke går nogen steder med mindre benene er dækket, skriver hun.

Hvis du heller ikke orker at vise de blege vinterben, så kig med her. Vi har støvsuget de amerikanske beauty-blogs for ideer til, hvordan du giver de blege vinterben en effektiv makeover, som ikke kun giver dig glatte ben, men som også camouflerer, hvad du måtte have af blodsprængninger, ar og fregner.

The perfect shave

Den nemmeste vej til glatte sommerben er en omhyggelig barbering. Sådan gør du:

 • Blødgør huden i varmt vand.
 • Blødgør huden et par minutter i varmt vand. Når huden på benene er varm og blød, er det nemmere at barbere hårene væk og du mindsker risikoen for efterfølgende hudirritation og udslet.
 • Sæb benet ind i barberskum eller gel.
 • Nogle shavingprodukter har vist sig at indeholde miljøskadelige stoffer. Men der findes effektive, økologiske produkter på marked, som f.eks. ShaveSafe, EOS Barbercreme og Masters Organics.
 • Barber nænsomt med let hånd.
 • Det bedste resultat opnår du ved at anvende en god shaver og nye barberblade. Barberblade skal som regel udskiftes efter ca. 10 barberinger.
 • Mindsk hudirritation med antiseptisk aftershave.
 • Efter barbering frottér huden nænsomt. Mindsk hudirritation ved at smøre huden ind i antiseptisk aftershave-produkt, f.eks. Aloe Vera gel, som har en både antiseptisk og kølende effekt.

Tydelige hårsække efter barbering?

Selv efter den mest omhyggelige barbering kan man have tydelige hårsække, som ses som små prikker i huden. Epilator, voks eller handske med krystal pude, kan ofte afhjælpe problemet. 

Karsprængninger, ar og fregner

De fleste kvinder får med tiden flere fregner, pigmentpletter og karsprængninger. Hudklinikker tilbyder behandling med aethoxysclerol injektioner og laser, men blodsprængninger, ar og fregner kan også skjules med body-makeup: primer, makeup og pudder. 

Sådan gør du:

 • Eksfolier huden med bodyscrub. Fremstil evt. din egen scrub af mandelolie og sukker.
 • Creme dine ben ind i en let absorberende fugtighedscreme.
 • For at opnå et perfekt jævnt resultat, kan du anvende en primer med silikoner. En primer lægger sig som en usynlig og udglattende hinde på huden og danner den perfekte base for makeuppen. (Her har vi anvendt Prep + Prime Skin fra MAC Cosmetic)
 • Dæk tydelige karsprængninger, ar og fregner med consealer. (Her har vi anvendt Pro Longwear Concealer fra MAC Cosmetic)
 • Fordel body makeup med foundation børste. (Her har vi anvendt Studio Face and Body Foundation fra MAC Cosmetic) og afslut evt. med løs mat pudder.
Skønhed & Pleje
Duftende dampbad  

Et dampbad til ansigtet er ren selvforkælelse. Den varme damp blødgør huden, øger blodcirkulationen, åbner og renser porerne, og efterlader huden blød og smidig.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser  

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume? 

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sommerens skønneste duftnyhed: The Body Shop - Full Ylang Ylang  

Med Full Ylang Ylang har The Body Shop lanceret en eau de parfum, der må være denne sommers allerdejligste duftnyhed. Duften samler de mest eftertragtede duftnoter; ylang-ylang, vanilje og sort peber, i en helt perfekt afstemt symfoni.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder 

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Rituals Homme Collection 

Det er ikke altid helt nemt at finde en gave til ham, du holder allermest af, især ikke, hvis han er en nøjsom type, tilfreds med det han har, og selv køber det, han mangler. Men måske er der alligevel noget, han har brug for lidt hjælp til. En ny duft kan være svær selv at vælge, ikke mindst fordi…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^