Afbrænding af overhuden med laser, indsprøjtninger og lammelse med giftstoffet Botox ... Ingen tvivl om, at der over hele verden lides for skønheden.

Kosmetiske indgreb - drømmen om evig ungdom 

Drømmen om til evig tid at bevare en ung og spændstig krop, et ansigt uden fuger og linier, struttende bryster og en flad mave, bliver for mange af os mere og mere påtrængende jo ældre vi bliver. Nogle kaster sig ud i store kirurgiske eksperimenter for bekæmpe de uundgåelige tegn på aldring.

Før i tiden kunne man altid se, om kvinder - eller mænd for den sags skyld, havde fået sig en ansigtsløftning. Operationsar langs hårgrænsen og ved ørerne var svære at skjule, men de moderne metoder er mere sofistikeret, og sporene efter operation, kan være svære at få øje på.

Der nappes lidt hist og her. Deller kan suges mindre, hængende øjenlåg løftes, barmen kan komme til at strutte som en tyveårigs. Bivirkningerne og fejl som følge af kosmetiske indgreb er muligvis blevet færre, smerterne mindre, men det er stadig langtfra risikofrit at undergå narkose og operationer.

Mere vil have mere

Der findes mennesker, der bliver besatte af skønhedsoperationer, og som igen og igen gennemgår operationer, for måske lige dér, for enden af kirurgens kniv, venter lykken i form af et smukkere og mere ungdommeligt udseende. Den ene operation leder til den næste, og pludselig bliver jagten på det perfekte udseende, endeløs; "Hvis jeg nu får nuppet en lille bid her og en lille bid der - så er alt perfekt".

Trangen til at ændre på udseendet finder man ikke kun aldrende mænd og kvinder. Teenagers bliver påvirket af mediernes fremstilling af stereotype skønhedsidealer, og det er blevet mere almindeligt, at unge kvinder der kun lige opfylder den lovmæssige aldersgrænse på 18 år, fx får brystforstørrende operationer.

De to mest udbredte kosmetiske behandlinger

  • Laser

    Laser peeling består i afbrænding af hudens overflade. Herefter sætter kroppen gang i helingsprocessen, og danner ny, fin og glat hud. En laserbehandling lyder meget drastisk og ubehageligt, men er en god, gammel og vel afprøvet metode, som tidligere især blev anvendt i forbindelse med ardannelse i ansigtshuden.

  • Botox

    Botox er en gift (botulin - pølseforgiftning, som man i gamle dage, fik af fordærvet dåsemad) og som sådan dødelig i for store portioner. Giften lammer musklerne i ansigtet og rynkerne glattes helt automatisk.

    Med lammelsen efter en botox behandling, vil naturligvis også påvirke mimikken, hvilket nogen mener, resulterer i et mindre levende, og lidt kedeligt, ansigtsudtryk. Resultatet af en botox behandling varer ikke evigt, men skal gentages efter ca. 3-6 måneder.

Hvad mener du?

Hvad er din holdning til skønhedsoperationer? Overvejer du eller har du fået en kosmetisk operation vil vi rigtig gerne høre dine overvejelser. Lad os få din kommentar her.

 

Kilde: Bekendtgørelse om kosmetisk behandling, Retsinformation, 2022

Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Akne efter overgangsalderen - Sådan kan det forebygges og behandles 

Når nogle kvinder oplever akne efter overgangsalderen, så skyldes det oftest hormonelle forandringer. Efter overgangsalderen falder østrogenniveauerne, mens androgenniveauerne hos nogle kvinder stiger, hvilket kan øge produktionen af talg og dermed risikoen for akne.

Stress og øget produktion af…

Læs mere
Guide til de bedste 6 hverdagsparfumer
Skønhed & Pleje
Hverdagsparfumer: 6 bud på skønne og ukomplicerede dufte til hverdagsbrug 

At finde den perfekte hverdagsparfume kan være en udfordring. Det kræver en duft, der er let, ukompliceret og behagelig, en duft der efterlader et subtilt indtryk - uden nogensinde at være overvældende eller generende for ens omgivelser. Her præsenterer vi seks sikre valg af dufte til hverdagsbrug.

Læs mere
Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil.
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume? 

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Optimer din parfumeoplevelse: 5 tips til korrekt parfumebrug
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Giv dig selv en zen-oplevelse med japansk inspirerede baderitualer 

At skabe et japansk inspireret hjemmespa er en skøn og effektiv måde, at lindre stressen og få ro i krop og sind. Men vores gør-det-selv guide får du tips til, hvordan du kan sammensætte de eget lille ritual ...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
The Ritual of Yozakur - Ny limited edition fra Rituals 

Forårets Limited Edition fra Rituals er The Ritual of Yozakura - en nyfortolkning af den populære The Ritual of Sakura. Serien er inspireret af den japanske forårstradition, Yozakura, hvor man drager ud om natten for at se det spektakulære syn af oplyste blomstrende kirsebærtræer. 

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftende dampbad  

Et dampbad til ansigtet er ren selvforkælelse. Den varme damp blødgør huden, øger blodcirkulationen, åbner og renser porerne, og efterlader huden blød og smidig.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Shopping
^