Kemisk peeling – Æts rynken væk
Kemisk peeling – Æts rynken væk 

Lette kemiske peelinger kan rense, udglatte og opfriske, mens dybe behandlinger kan fjerne rynker og pigmenteringer. Læs her om peeling - fra den mildeste frugtsyre-peeling til den dybe og intensive peeling med Fenolsyre.

En populær form for skønhedsbehandling er kemisk peeling (skin-resurfacing). Ved en kemisk peeling ætses eller skrælles det øverste hudlag af ved hjælp kemiske opløsninger indholdende syre.
Der findes et stort udbud af forskellige peelingbehandlinger og stor forskel på de kemiske opløsninger som anvendes i behandlingerne. Indholdet af syre afgør peelings dybde og styrke. Fra de mildeste behandlinger, som AHA peeling (Alfahydroxysyre) og BHA peeling (Salicylsyre) til den dyberevirkende TCA peeling (Trichloreddikesyre) og den intensive Fenol peeling (Fenolsyre), som virker så ætsende, at den ud over rynken også fjerner al pigment i huden – permanent!

Anvendelse:
Kemisk peeling bruges til behandling af især rynker, pigmentforandringer, acne og ar.

Behandling:
Behandlingsforløbet afhænger af hvor stærk en opløsning der anvendes. En dybere peeling starter som regel længe inden selve behandlingen på klinikken ved præparering af huden med A-vitaminsyrecreme.
Inden selve behandlingen, som foregår på klinikken, får man som regel tilbudt lokalbedøvende, beroligende eller smertestillende behandling.
I dagene efter behandlingen vil man opleve hævelse. Sårene danner skorper, som efterfølgende sprækker og skaller af. I starten er den nye hud tynd, sart og rød, og normalt anbefales det, at behandlingen følges op med cremer, som skærper helingsprocessen, og herefter vedligeholder resultatet. Behandlere vurderer, at det normalt er nødvendigt med 2-3 peelinger, for at opnå den optimale effekt af behandlingen.

Resultatets varighed:
Hvor længe resultatet af en peeling holder afhænger især af, hvor dyb behandlingen er, hvor stærk en kemisk opløsning der benyttes og din huds evne til efterfølgende at regenerere samt din daglige hudpleje og livsstil.
Peelinger med frugtsyre, som er en af de mildeste former for peeling, giver som regel kun et kortvarigt resultat, mens dybere peelinger, som er gennemført flere gange, kan give resultater, som holder i flere år.

Pris:
Kr. 1.000 - 8.000 afhængig af behandlingstype.

Bivirkninger:
Omkring peelinger er det oftest sådan, at jo dybere man peeler, jo tydeligere bliver resultatet, til gengæld er risikoen for forsinket sårheling og bakterieinfektioner større ved de dybe peelinger.
Peeling med Fenol er den mest intensive og kraftige form for kemisk peeling. Behandlingen er godt nok effektiv mod selv dybe rynker, til gengæld fjerner den også al pigment i huden – permanent!
Kemisk peeling kan endvidere resultere i ujævn hudfarve hos mennesker med mørkere hud.


Skønhed & Pleje
Duftende dampbad  

Et dampbad til ansigtet er ren selvforkælelse. Den varme damp blødgør huden, øger blodcirkulationen, åbner og renser porerne, og efterlader huden blød og smidig.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser  

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume? 

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sommerens skønneste duftnyhed: The Body Shop - Full Ylang Ylang  

Med Full Ylang Ylang har The Body Shop lanceret en eau de parfum, der må være denne sommers allerdejligste duftnyhed. Duften samler de mest eftertragtede duftnoter; ylang-ylang, vanilje og sort peber, i en helt perfekt afstemt symfoni.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder 

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Rituals Homme Collection 

Det er ikke altid helt nemt at finde en gave til ham, du holder allermest af, især ikke, hvis han er en nøjsom type, tilfreds med det han har, og selv køber det, han mangler. Men måske er der alligevel noget, han har brug for lidt hjælp til. En ny duft kan være svær selv at vælge, ikke mindst fordi…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^