Kategori: Sensommer

Nem tilberedning af vilde svampe 

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

3 gode råd om vilde spisesvampe

  • Vask ikke rå svampe før tilberedning eller opbevaring. Det mindsker svampens spændstighed og smag. Børst i stedet svampene rene med en lille børste eller tør dem let med en fugtig klud.
  • Vilde svampe bør ikke spises rå. Mange vilde spisesvampe er bitre og svære at fordøje i rå tilstand.
  • Madretter med svampe skal spises straks efter tilberedningen og kun må gemmes i køleskabet et døgn på grund af bakterier.

Nem tilberedning af vilde svampe

  • Krydderier som hvidløg, enebær og rosmarin samt friske krydderurter passer godt til svampe.
  • Svampene snittes groft og svitses ved høj varme uden fedtstof, til de pifter.
  • Tilsæt 1 spsk. smør, hvidløg, persille eller andre krydderurter, salt og peber og vend rundt et minut eller to.
  • Man kan selvfølgelig også tilsætte piskefløde, så sautéen bliver til en stuvning.


 

Nye bøger 2024: De største bognyheder: Fra psykologisk thriller til historiske erindringer
Sensommer
Fra thriller til selvbiografi: Efterårets 12 must-reads 

Her i efteråret præsenterer forlagene stribevis af spændende udgivelser i et bredt udvalg af genrer, der underholder, giver indsigt og stof til eftertanke. Fra psykologiske thrillere og nervepirrende krimier til bevægende selvbiografier og historiske romaner graver disse værker dybt i menneskelige…

Læs mere
1. oktober: Nyd friheden på stranden med din hund i vinterhalvåret
Kæledyr
Slip hunden løs! Fra 1. oktober er der fri leg på stranden 

Fra den 1. oktober er det igen tilladt at lade hunde løbe frit på de danske strande. Men selvom snoren kan fjernes, er det vigtigt at have kontrol over sin hund, når man færdes ved kysten, lyder opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Hjemmelavet hyldebærsirup - Sund og smagfuld
Opskrifter & råvarer
Lav din egen hyldebærsirup - en naturlig kilde til smag og godt helbred 

Hyldebærsirup er med sin fine syrlig-søde smag en sand delikatesse. Denne mørke, fyldige sirup har en rig og intens smag, der er skøn i teen, i desserter og bagværk, men også som glace, i saucer og dressinger.

Derudover har hyldebær også nogle dokumenterede sundhedsmæssige egenskaber og et…

Læs mere
Lyngens praktiske og symboliske rolle gennem historien
Sensommer
Lyngens hemmeligheder: Fra tagdækning til delikat honning 

Lyng er en smuk og robust plante, som gennem århundreder har været en del af det danske landskab. Dens lilla og lyserøde blomster pryder især heden og åbne områder i sensommeren og tidlig efterår (se kort nederst).

Men lyng er ikke blot en æstetisk plante. Den har historisk set haft mange…

Læs mere
Få tips til at binde holdbare lyngkranse med inspiration fra Dorthe Kvist.
Sensommer
Efterårsstemning med smukke lyngkranse 

Efterårets Calluna lyng fås i farver, der spænder fra dybe rubinrøde nuancer til støvet gammelrosa og hvid. De kræver ikke den store pasning, og holder længe. Ofte vil lyng i udendørs krukker og kurve holde helt frem til adventstid og lyse op, når have og altaner trænger allermest til det.

Læs mere
Reflekser til hund og kat: Vælg de rette reflekser for maksimal synlighed og sikkerhed i trafikken
Kæledyr
Reflekser redder hundens og kattens liv 

Reflekser kan redde både hundens og kattens liv, især i de mørke efterårsmåneder, hvor tåge og dårligt lys gør det svært for bilister at opdage dyr på vejene. En refleks kan være synlig på op til 140 meters afstand, når den rammes af lys, mens en hund, kat eller person uden refleks ofte først kan…

Læs mere
Hyldebærsaft – lav din egen hjemmelavede saft fyldt med vitaminer og smag.
Opskrifter & råvarer
Hyldebærsaft: Sensommer på flaske 

Hylden vokser vildt i skovbryn, hegn og haver, og det er netop nu, de smukke, sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil nyde hjemmelavet hyldebærsaft på de lange vinteraftener. De mørke bær kan koges til en skøn, mørkerød saft, der smager vidunderligt og er fyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Hyldebærsaft: Kog bærrene for at undgå kvalme og diarré
Forbrugernyt
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme er nogle af de symptomer, man risikerer at opleve, hvis man spiser de saftige hyldebær rå. Selvom hyldebær er en delikatesse, når de er korrekt tilberedt, kan de være sundhedsskadelige i rå tilstand.

Læs mere
Gode råd til svampejagt og tilberedning af vilde svampe
Årstidens råvarer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen 

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Spiselige svampe og bær – undgå deres farlige dobbeltgængere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^