Kategori: Parforhold

Tro, håb og kærlighed...

Tro, håb og kærlighed...  

...er når jeg ser det bedste i dig, når jeg hver morgen spørger mig selv: Hvad kan jeg gøre for dig i dag for vise dig min kærlighed?

...er når jeg ser det bedste i dig, når jeg hver morgen spørger mig selv: Hvad kan jeg gøre for dig i dag for vise dig min kærlighed? Eller endnu bedre - Jeg kan spørge DIG om hvad DU ønsker jeg gør, for at vise min kærlighed. For i et parforhold er det jo sådan, at jeg bærer 50 % af ansvaret for, at min kærlighed til dig stiger og ikke dør ud.

Kærlighed bliver der altid mere af, når det gives væk.….og derfor er det ren egoisme når jeg spørger mig selv og dig hvad jeg kan gøre, for det er mit ønske at vores sammenhold varer ved og derfor vil jeg yde min del for at det skal lykkes.

Og det er jo kærlighedens væsen, at det nogen dage er mig der bærer os og andre dage dig der bærer os, men at jeg altid er bevist om at ansvaret for MIN lykke ligger på min tungespids og at jeg selv, med ord og handling må sørge for at tage det ansvar.

Hvor jeg før brugte mange negative kræfter på tanker som ”Hvad er der galt med mig? Hvad er der galt med os? Hvad er der galt med verden?”, så vil jeg i stedet fokusere på mit egoistiske ønske… og det jeg ønsker mest for mig - det er jo dig (!).
Nu vil jeg, helt bevist, fokusere på at være der for dig og sige til dig: I dag og de næste dage - en hel måned frem, vil jeg hver morgen spørge dig min søde: Hvad ville føles som kærlighed, at jeg gjorde for dig i dag?


---------------------------------------------------

Alt hvad du giver, får du tifold igen.

Ovenstående metode er god til, bevist og målrettet, at arbejde på at få en egen tilfredsstillelse i parforholdet. Og så er der faktisk helt gratis sidegevinster ved denne metode.
For når du spørger din partner er han/hun nød til at tage stilling til hvad kærlighed egentlig er for en størrelse for ham/hende?
Hvad indeholder en sådan?
Hvordan vises den?
Hvordan mærker din partner egentlig til hverdag at han/hun er elsket?

Så din partner er nødt til at gennemgå en bevidsthedskarrusel - og du? Ja, du lærer måske forbløffende nyt om hvad din partner rent faktisk anser for at være dine gaver til ham eller hende, for vi skal ikke glemme , at man oftest giver det væk man helst vil give og tror (ofte fejlagtigt) at det er det din partner helst vil have, i stedet for at give dig hvad din partner i virkeligheden har behov for!

Utroskab: Sådan gennemskuer du utroskab
Parforhold
12 skjulte tegn på utroskab 

Utroskab er desværre en realitet for mange par, og det er en af de mest smertefulde oplevelser, man kan have i et forhold. Uanset om du har oplevet det selv eller har trøstet en, der har oplevet utroskab, så ved du, hvor ødelæggende det kan være - og jo længere utroskaben har varet, des mere…

Læs mere
Personlighedstræk og udfordringer i parforhold
Humør, energi, sjæl og psyke
Parforhold: Sådan påvirker jeres personlighedstræk jeres parforhold 

Kvaliteten og stabiliteten i et parforhold er tæt forbundet med personlighedstræk og partnernes evne til at skabe en harmonisk følelsesmæssig dynamik. Rummelighed, imødekommenhed og evnen til at handle samvittighedsfuldt er afgørende for at opretholde gensidig respekt og effektiv kommunikation. …

Læs mere
Personlighedsforstyrrelse i parforhold
Parforhold
Parforhold: 4 fascinerende men giftige personlighedstræk 

Menneskets sind er komplekst og mangfoldigt, og personlighedens skygger kan tage mange former. Nogle mennesker bærer træk, der kan være både fascinerende og farlige, og i parforhold kan disse træk, afhængig af sværhedsgraden, skabe en dynamik, der er alt andet end sund.

Blandt de mest problematiske…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^