Kategori: Parforhold

Utroskab: Sådan gennemskuer du utroskab

Følg din intuition og kig efter de skjulte tegn, der kan være på utroskab: Her er 12 subtile signaler, du skal holde øje med.

12 skjulte tegn på utroskab 

Utroskab er desværre en realitet for mange par, og det er en af de mest smertefulde oplevelser, man kan have i et forhold. Uanset om du har oplevet det selv eller har trøstet en, der har oplevet utroskab, så ved du, hvor ødelæggende det kan være - og jo længere utroskaben har varet, des mere smertefuld er afsløringen.

For at gennemskue bedraget så tidligt som muligt, er det vigtigt at stole på sin instinktive mavefornemmelse af at noget er galt og sørge for at være opmærksom på de tegn, der ofte kan være tegn på utroskab.

Catch me if you can

I en videnskabelig artikel, 'Catch me if you can: Strategies for hiding infidelity' bragt på ScienceDirect, beskriver professor i psykologi, Menelaos Apostolou, hvordan utro partnere skjuler deres affærer.

Han fremhæver, at det især er mennesker med machiavelliske personlighedstræk – dvs. mennesker med tendens til at være manipulerende og optaget af egne interesser, som er tilbøjelige til at anvende en eller flere af de 12 strategier for at skjule deres utroskab.

 1. Hemmelige mødesteder

  Når man er utro, er det vigtigt at være diskret. Det kan fx være at mødes med elskerinden på afsides eller isolerede steder, hvor ingen genkender dem. Mange sørger for at have troværdige undskyldninger klar for deres fravær fx overarbejde, kursus eller fritidsaktiviteter. De vælger ofte tidspunkter og steder, hvor deres partner ikke forventer at finde dem, fx mens partneren er på arbejde eller bortrejst.
   
 2. Sletning af digitale spor

  Teknologien spiller en stor rolle i utroskab. Mange sletter beskeder fra deres mobiltelefon og computer og er meget forsigtige med deres brug af sociale medier. De kan endda bede elskerinden om ikke at sende beskeder eller ringe for at undgå, at der ligger digitale spor, der kan afsløre affæren.
   
 3. Strenge sikkerhedsforanstaltninger

  Den utro partner bruger i det hele taget mange ressourcer på ikke at blive opdaget. Det får dem til at sikre, at ingen kan få adgang til deres elektroniske enheder ved at ændre adgangskoder og låse eller skjule mobiltelefonen.
   
 4. Hemmelig kommunikation

  Det er ikke ualmindeligt, at folk, der er utro, opretter en ekstra e-mailkonto eller har en ekstra telefon til at kommunikere med elskerinden. De kan også blokere indgående opkald og beskeder i visse tidsperioder for at undgå at blive opdaget, ligesom de ofte har mobiltelefonen på lydløs og slår notifikationer fra.
   
 5. Opfører sig som intet er hændt

  For at undgå mistanke forsøger den utro at opretholde sin normale adfærd over for partneren. Den utro partner vil gøre sig umage med ikke ændrer holdning eller adfærd.
   
 6. Overdreven opmærksomhed

  Stilles der for mange spørgsmål, vil den utro ofte forsøge at aflede partneren ved at fremstå mere opmærksom og interesseret, fx være mere generøs, sende uopfordrede kærlige beskeder og holde parrets sexliv aktivt for at undgå at mistro.
   
 7. Skjuler udgifter

  En utro partner vil også sørge for, at de udgifter, vedkommende har i forbindelse med at have et forhold kørende ved siden af, ikke virker usædvanlige eller mistænkelige.
   
 8. Dækker over utroskab med venners hjælp

  Nogle bruger deres venner som dække ved at lyve og sige, at de er sammen med dem. Forudsætningen vil som regel være, at vennerne ikke har et personligt forhold til den utros partner.
   
 9. Løgn om forholdets natur

  En anden metode er at præsentere elskerinden som en ven eller kollega. De lyver om det faktiske forhold og forsøger at få det til at se uskyldigt ud.
   
 10. Opdigtede nye aktiviteter

  For at undgå at vække mistanke mødes nogle med deres elskerinde på mindre mistænkelige tidspunkter, fx om morgenen. De kan også melde sig til en nye fritidsaktiviter for at kunne retfærdiggøre deres fravær.
   
 11. Sjældne møder

  Nogle undgår at mødes for ofte med elskerinden og forsøger måske at afslutte affæren efter kort tid for at minimere risikoen for at blive opdaget.
   
 12. Uændrede rutiner

  Endelig forsøger mange at holde fast i deres daglige rutiner og opføre sig og se ud, som de plejer. Til gengæld har en utro partner ofte tendens til at stille deres partner færre spørgsmål for selv at undgå spørgsmål, som måske kan få partneren til at fornemme en forandring.
Styrk dit forhold med positivitetsresonans.
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Personlighedstræk og udfordringer i parforhold
Humør, energi, sjæl og psyke
Parforhold: Sådan påvirker jeres personlighedstræk jeres parforhold 

Kvaliteten og stabiliteten i et parforhold er tæt forbundet med personlighedstræk og partnernes evne til at skabe en harmonisk følelsesmæssig dynamik. Rummelighed, imødekommenhed og evnen til at handle samvittighedsfuldt er afgørende for at opretholde gensidig respekt og effektiv kommunikation. …

Læs mere
Personlighedsforstyrrelse i parforhold
Parforhold
Parforhold: 4 fascinerende men giftige personlighedstræk 

Menneskets sind er komplekst og mangfoldigt, og personlighedens skygger kan tage mange former. Nogle mennesker bærer træk, der kan være både fascinerende og farlige, og i parforhold kan disse træk, afhængig af sværhedsgraden, skabe en dynamik, der er alt andet end sund.

Blandt de mest problematiske…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^