Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse
Parforhold med problemer
Parforhold med problemer 

Fra brevkassen: Hun føler sig udnyttet og ussel, men drømmer stadig om et trygt familieliv sammen med ham ...

_________________________________________

 

Hej brevkasse
Jeg går med en masse i mit hoved for tiden, og har virkelig brug for et råd. Min kæreste og jeg har været sammen i næsten halvandet år, og flyttede sammen for 4 måneder siden. Han er 37 og jeg er 23. Jeg er ufatteligt glad for ham, og er derfor begyndt at tænke på at jeg gerne vil have børn med ham. Han siger dog nu, at han ikke vil have flere. Han har allerede to, som vi har hver anden weekend, plus det løse.
Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal håndtere dette. Jeg er flyttet fra Sjælland til Jylland, for at være med ham. Vi bor tæt op af hans ex og børnene for hans skyld, hvilket ikke er lige nemt, da jeg både er psykisk syg og ikke kender nogen herovre.
Oven i det er jeg forvirret over at han opfordre mig til og tænder på at jeg er sammen med andre mænd ...
Jeg føler mig virkelig ussel. Jeg kan bruges til alt mulig andet, men ikke til at få hans børn ...
Tror du der er håb for at han ombestemmer sig og gerne vil have børn med mig?
_________________________________________

Kære forvirrede pige.
Jeg haster med at svare dig da jeg oplever, at du befinder dig i en for dig helt uholdbar situation. Du skriver at du lever sammen med en mand, som du er ufattelig glad for, og at han er den mand, som du gerne vil have børn med.
Det der skinner tydeligst igennem i dit brev er, at du i din forblændelse af ham har opgivet alt for at være sammen med ham, for at bo i nærheden af hans børn og ekskone. For at føje hans ønsker, er du flyttet fra Sjælland til Jylland væk fra familie og venner og det miljø du kender. Du er kun 23 år og oven i købet er du psykisk syg. Det fremgår ikke af det du skriver hvilken psykisk lidelse du lider af, men under alle omstændigheder vil jeg antage, at din psykiske lidelse gør dig sårbar og måske også skrøbelig. Et sårbart sind vil gøre dig endnu mere udsat, i den situation du befinder dig i uden dit oprindelige netværk, og i et samliv med en mand der misbruger dig.
Jeg opfatter dit brev sådan, at du drømmer om et normalt familieliv med den mand, som du du ufattelig glad for. Et normalt familieliv med børn, kunne være den ramme, du mener at have behov for, for at føle dig tryg og elsket.
Men den mand du havde håbet at danne en far, mor og børn familie med, har allerede den familie han ønsker. I har hans børn en del af tiden, noget som sikkert er meget krævende for dig, med den alder og baggrund du har.
Den mand som betyder alt for dig misbruger dig mod din vilje, han tænder på at se dig sammen med andre mænd. Jeg fordømmer ikke, at han har disse lyster, men at han bruger dig til noget, som er ubehagelig for dig og som får dig til at føle dig ussel. At bruge dig til at få afløb for sine egne lyster, som din kæreste gør, tyder på, at han ikke har den store forståelse og indføling for dig og det liv, du har brug for. I din forblændelse af ham, har du ladet ham at misbruge dig, selvom du føler det som et overgreb, der får dig til at føle dig ussel og uden hensyn til at du ikke er psykisk rask.
Som svar på dit spørgsmål til mig, hvorvidt jeg tror han vil ombestemme sig omkring at få børn sammen med dig, må jeg, udfra det du skriver om jeres forhold, sige nej. Jeg tror ikke han ændrer mening om dette emne. Han har jo allerede alt hvad han har brug for, og nu oven i købet en kæreste, han kan bruge til sine særlige lyster.
Mit råd til dig vil være, at du i fremtiden nægter at være sammen med andre mænd, hvis du ikke selv har lyst. Når det at være sammen med andre mænd får dig til at føle dig ussel, må du uanset konsekvenserne sige et klart nej, for ikke psykisk, at gå helt i stykker.
Mit bedste råd til dig vil være at erkende, at den mand du som du er så ufattelig glad for, næppe er den mand du håber og drømmer om. Og at han er ikke den mand, der kan give dig det liv, du har brug for.
Mit råd er også, at det bedste du kan gøre i den situation du er havnet i, er så hurtig som muligt at fortælle ham at I ikke har de samme ønsker for et samliv. Du bør meget alvorligt overveje, mens du endnu kan handle, at flytte tilbage til det netværk du har haft og som forhåbentlig kan hjælpe dig med at komme videre. Du er kun 23 år og kan sagtens nå at finde en mere passende partner, der vil behandle dig godt og omsorgsfuldt, så du kan få et godt liv.
Næste gang du møder en mand du bliver glad for, er det vigtigt at du inden I flytter sammen, får afklaret hvilke forventninger I har til et samliv. Du skulle nødig begå den sammen fejl igen bare i en anden udgave.
Jeg ønsker virkelig for dig at du er istand til klart at se den situation du står i og at du stadig har de fornødne kræfter og mod til at handle.
Mange kærlige og varme tanker til dig.

Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^