Kategori: Parforhold
Ikke i aften, skat
Ikke i aften, skat 

Mange par oplever perioder hvor hverdagens stress kvæler lysten til at nyde hinanden seksuelt. Ingrid Ann Watson skriver hvordan I genfinder hinanden og lysten ...

Scenario: I ligger i sengen. Du lægger dig ind til ham og rører lidt kælent ved ham, men han trækker sig væk og siger, at han er træt og putter sig under sin egen dyne... Heller ingen sex i aften...

Når lysten til sex mangler
Mange par oplever perioder hvor lysten til sex er mindre - og det gælder ikke kun par som har været sammen i årevis, også mange unge par oplever, at sexlysten kan forsvinde. Det er lidt af en myte at det altid er kvinden der mister lysten til sex. Sådan er det nødvendigvis ikke. Flere og flere sunde, raske, unge mænd, mister lysten til sex - og det går både ud over deres egen og deres kæresters selvværd.
De fleste kvinder har meget svært ved at tackle afvisninger, de tager det meget personligt og føler sig overbevidste om, at det er dem der er noget galt med. Mens problemet i virkeligheden er forårsaget af tanker og følelser hos manden, så sidder kvinden og tænker at hans manglende lyst skyldes at hun ikke er lækker nok, slank nok, sexet nok - eller at der måske findes en anden kvinde han har mere lyst til.

Stress kvæler lysten til sex
Der findes selvfølgelig forhold, hvor det netop forholder sig sådan, at han ikke længere ”tænder på” hende og måske er forelsket i en anden, men i langt de fleste tilfælde handler den manglende lyst om, at manden simpelthen er stresset. For mange mænd påvirkes voldsomt af stress, og det kan have enorme konsekvenser, især i forbindelse med deres seksuelle engagement. Når mænd er stressede, går sex fra at være lyst og nydelse, til at være blot en opgave i rækken af opgaver der skal klares. Og når han nu ikke har tid og er stresset, så er det meget nemmere og hurtigere at klare opgaven selv og onanere, f. eks. til porno på internettet, når kæresten er gået i seng. Det er således ikke hans seksuelle lyst der mangler, men mere overskuddet til seksuelt samvær.
Den stress han oplever udspringer ofte af at han er overbebyrdet på arbejdet eller studiet, men flere og flere mænd oplever, at få stress af præstationsangst. De er simpelthen bange for at de ikke slår til som mænd. De fleste kvinder kender den usikkerhed og har i perioder følt ikke at slå til, ikke at føle sig attraktiv eller sexet nok. Den moderne mand er udsat for præcis samme pres.

Seksuel tilfredsstillelse og følelsesmæssig nærhed
Vi mennesker bruger sex til at opfylde flere forskellige behov. Vi har sex for at opfylde et dissideret seksuelt behov, men vi har også sex for at tilfredsstille vores behov for følelsesmæssig nærhed, tryghed og intimitet. For gennem sex kan vi udtrykke følelser på en måde, som ikke kan udtrykkes med ord. Derfor er det også meget frustrerende at opleve, at ens partner vender een ryggen.

Lad være med at presse ham
Vil du hjælpe lysten på vej, gælder det først og fremmest om ikke at presse på. For jo mere han oplever du presser, jo mindre lyst har han. Jeg tror de fleste kvinder kender følelsen af at blive presset og ved at det som regel kun har den modsatte effekt. Husk også at hans manglende lyst til at engagere sig, ikke kun er hans problem, men et fælles problem.

Husk ...
● at være tålmodig
● at lade være med hele tiden at tale om jeres manglende seksuelle samvær, lad være med at stikke til ham og lad være med at komme med kommentarer omkring andres sexliv eller en eller anden undersøgelse omkring danskernes seksuelle vaner, som du har læst om i avisen
● at hvis du føler sorg over at I ikke er sammen, så husk at hans frygt er tusind gange værre, uanset om han lader sig mærke med det eller ej. Husk at han også er ked af det og bange...
● at det ikke handler om at han ikke har lyst, men at han har svært ved at engagere sig
● at det ikke har noget med dig at gøre – også selvom det føles sådan

Foreslå ...
● at I sammen finder en aften hvor I taler om hvordan I finder hinanden igen. Men bliv enige om at I kun taler om det denne aften så emnet ikke får lov til at fylde i hverdagen.
● at I hver i sær forbereder jer skriftligt, så I på forhånd har tænkt over hvad I vil sige og formulerer jer klart og tydeligt.
● at I er åbne og ærlige. Sæt ord på frustrationerne og fortæl ham hvad der foregår inde i dig, hvilke tanker du går og gør dig. Fortæl ham om din frygt, at du er bange for, at han ikke tænder på dig, at han synes du er grim, at han syntes alle andre er mere sexede end du, at du er bange for, at han vil gå fra dig ...

Når I sætter jer for at snakke om det, så husk ...
● at kvinder er tilbøjelige til at tale i cirkler, hvilket forvirrer mænd. Så forsøg at formuler dig i et direkte sprog, lyt til ham og svar konkret på hans spørgsmål.
● at holde dig til emnet og pas på ikke at nævne alle muligt andre
● at du ikke opnår noget som helst ved at bebrejde, anklage og nedgøre ham

Mænd skal præstere – kvinder kan foregive
Fakta er, at mænd jo ikke kan skjule, at de ikke har lyst. En kvinde kan nemmere lade som om hun har lyst, selvom hun ikke lige er i hopla. Men det kan en mand ikke! Så der skal også være forståelse for at der ligger en latent præstationsangst hos mænd. Samtidig er det også for mænd vigtigt at mærke, at de ikke blot er et sexobjekter der partout skal præsterer, men at interessen for ham handler om meget andet end hans seksuelle formåen. Så vis ham, at selvom der i øjeblikket måske ikke er så meget seksuel aktivitet, så elsker du ham, nyder at være i nærheden af ham og sætter pris på ham.

Få intimiteten tilbage...
Det handler om at få intimiteten tilbage. F.eks. holder mange par hurtigt op med at tungekysse. Uvist af hvilken årsag sker det ofte når man har været kærester i et års tid. Men tungekys er faktisk en rigtig god måde at holde liv i intimiteten. For de fleste mennesker er det meget mere intimt og ophidsende at tungekysse end at have sex, og at genindføre tungekys i parforholdet, er som regel noget der virkelig kan sætte gang i samlivet. Prøv det!

Sex i kalenderen
Når jeg foreslår, at et par sætter tid af i kalenderen til sex, bliver mange ukomfortable. ”Det er ikke romantisk!”, lyder det, eller ”Hvad bliver der af spontaniteten?”. Men måske er det på tide at se i øjnene at lige nu kommer hverken romantik eller spontanitet af sig selv i jeres forhold. Så det handler altså om at prioritere sexlivet.
Vi er så dygtige til at plotte venindeaftaler, træning, familiebesøg etc. ind i kalenderen, men det allervigtigste - vores forhold til hinanden, til ham vi elsker allermest, det forventer vi, skal komme af sig selv. Det gør det bare ikke! Det kan godt være, det er totalt uromantisk, men når den vilde forelskelse har lagt sig, er spontan sex i mange forhold en sjældenhed. Så det gælder om at planlægge.
Planlæg en aften hver 14. dag, hvor I har god tid til hinanden. Gøre det lidt hyggeligt, tænd stearinlys, drik kaffe/rødvin, tal om hvordan I hver især går og har det, hvad I er glade for, måske massere hinanden – og husk at tungekysse! Forkæl hinanden!
Mange tror, at et stille sexliv hænger sammen med, at man har fået børn, men det gør det ikke nødvendigvis. Rigtig mange unge par i 20 og 30'erne, der ikke har børn, er alligevel holdt op med at have sex.

Leg tilfældighedsspillet..
Ved du hvad der plejer at tænde ham? Så gør det, men gør det "tilfældigt":
1. Gå nøgen og rank igennem stuen i dine egne tanker alt imens du purrer op i håret og hent det du "tilfældigvis" manglede til dit bad... Det kan være din hårbørste, et håndklæde der ligger i sofaen, din bh i stolen eller et blad du skal læse i badekaret. Disse ting har du selvfølgelig anbragt der, så du kan afhente det/dem.
2. Nus ham på den måde du ved han tænder på - uden at du forventer sex! Sidder han i stolen så gå hen og kys ham kælent og tag på ham. Lad ham åbenlyst se din lyst – men stop her, smil, gå væk fra ham – og lad ham i fred i nogle dage...
3. Kravl ind under hans dyne og nus ham f.eks. på brystvorterne, hvisk små tilfredse lyde. Kys ham hvor du kan komme til, i nakken, på ryggen og nus hans penis. Vis ham din lyst - og stop med en tilfreds lyd, stræk dig og sig kælent og smilende godnat. Kryb ind under din egen dyne og læg dig til at sove.

Ved at flirte med ham og lokke ham - uden at han føler du forventer at det resulterer i sex, vil han opleve din lyst, uden at føle sig presset - og når han ikke føler sig presset, har han plads til at føle og finde sin egen lyst...

God fornøjelse med at finde hinanden igen.

Giv ikke op!

Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^