- med grov mos af butternut squash og kartofler
Til 4 personer
Det skal du bruge ...:
∙ 500-600 g afpudset vildsvinekød eller andet vildtkød (du kan købe det frosset året rundt i mange supermarkeder og friskt hos vildthandlerne i jagtsæsonen)
∙ 100 gram bacon i tern
∙ 500 g markchampignon
∙ 100 g skalotteløg
∙ ¼ selleri (eller andre rodfrugter)
∙ 4 gulerødder
∙ Et par kviste frisk timian (eller lidt tørret)
∙ 2 laurbærblade
∙ Salt og peber
∙ Lidt rødvin eller Knorr Fond (kalv eller kylling på flaske)
∙ 2½ dl Milda Cremefine 7 % eller 15 %
∙ Salt og peber
∙ 1 tsk. sukker
Til mosen ...:
∙ 2-3 store bagekartofler
∙ 1 stor butternut squash
∙ Vand til kogning (evt. Knorr Kyllinge Fond)
∙ Salt og peber
Sådan gør du ...:
∙ Rens kødet for fedt, sener og hinder og skær det ud i tern
∙ Rens markchampignon med en børste og en kniv og fjern det nederste af stokken
∙ Hak skalotteløgene groft
∙ Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter) og skær dem i mindre tern
∙ Rist baconternene i en tykbundet gryde
∙ Tilsæt vildkødet og brun det, til det får farve
∙ Tilsæt skalotteløg, selleri og gulerødder i tern og brun det sammen med kødet i et par minutter
∙ Hæld lidt rødvin og/eller lidt bouillon over kød og grønsager og lad det simre et par minutter
∙ Tilsæt de rensede markchampignon og lad dem simre med et par minutter (undgå at de falder sammen og bliver bløde)
∙ Krydr med salt, peber, et par laurbærblade, et par kviste timian og et nip sukker
∙ Hæld 2½ dl Milda Cremefine i retten, rør lidt rundt, skru ned for varmen, læg låg på gryden og lad retten simre og koge ind i ca. ½ time (eller til kødet er mørt)
∙ Skræl bagekartoflerne og skær dem i grove tern
∙ Skræl en butternut squash, flæk den med en kniv, fjern kernerne med en ske og skær kødet i grove tern
∙ Kog kartofler og butternut squash sammen i letsaltet vand (eller Knorr Kylllinge Fond) i ca. 20 min.
∙ Hæld vandet fra og mos kartofler og butternut squashen groft med en gaffel, så man tydeligt kan skelne mellem den hvide kartoffel og den orange squash. Krydr med salt og lidt peber. Tilsæt evt. Milda Cremefine, hvis mosen virker for tør
∙ Anret den grove mos i en ring i dybe, varme tallerkener og fyld ringen op med den lækre og velduftende vildtgryde i midten
∙ Pynt evt. mosen med et par kviste frisk timian eller oregano
Velbekomme!
Bonusråd ...:
Du kan naturligvis vælge mellem forskellige udskæringer af vildtkød, og valget af grønsager og svampe kan du også variere efter årstiden og familiens smag.
Du kan også vælge at servere ris eller groft brød i stedet for den grove mos.
Kategori: Opskrifter & råvarer
