Skal der godt brød på julebordet, så anbefaler Annemette Voss sine snoede urtebrød. "Det er hyggeligt og sjovt at bage, og der er masser af dejlig smag af krydderurter. Det vil gøre sig super godt sammen med den fede og salte mad, man spiser til jul."

Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl eller en kardemommesnurre. Sådan noget brød, der falder fra hinanden pga. fyldet og som får mundvandet til at løbe, og ikke mindst egner sig helt suverænt som madbrød til f.eks. suppe eller salat."

Opskriften, som Annemette her deler, er fra hendes bog 'Den Anden Brødbog', som samler nemme, brugbare på dejligt brød.

2 urtebrød

Sværhedsgrad: middel
Hævetid: 30 + 40 min
Bagetid: 20-23 min

Dej 

  • 25 g gær
  • 2,5 dl koldt vand 
  • 1 æg, str m/l
  • 1 spsk sukker
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk fint salt 
  • 50 g blødt smør

Urtesmør

  • 50 g blødt smør
  • 1 stor sammenpresset håndfuld friske urter - f.eks. persille, basilikum, timian, rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g hasselnødder
  • 20 g revet parmesan
  • 1-2 spsk olivenolie

I øvrigt

  • 1 æg, til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, sukker og hvedemel og ælt dejen sammen på en røremaskine med dejkrog ved lav hastighed. I starten fremstår dejen ret hård og tung i det, men bare fortsat med at lade dejen ælte, så vil den blive mere smidig og blank efter et par minutter. Tilsæt da salt og smørret i små bidder. Lad dejen ælte yderligere 3-4 min ved lav hastighed til den er helt blank og smidig og slipper skålens sider. 
  • Form dejen til en kugle og læg den til hævning i 30-40 min til dobbelt størrelse på en meldrysset bordplade under et fugtigt klæde. 
  • I mellemtiden blender du alle ingredienserne til urtesmørret sammen i en lille minihakker. Det skal blive til en cremet, smørbar, grovkornet masse. Juster konsistensen med olivenolie. 
  • Del dejen i to og rul hver del ud til at rektangel på ca 40x50 cm. Fordel et tyndt lag urtesmør på hvert rektangel. Rul dernæst dejen sammen på den lange led til en stram ’roulade’, - ligesom når du laver kanelsnegle. 
  • Skær dejrullerne over på den lange led, så du har 4 lange overskårne dejstykker, hvor du tydeligt kan se striberne på langs fra urtesmørret. Sno dem sammen to og to til to aflange snoede urtebrød, hvor du gør dig umage med at lade snitfladen pege opad, så striberne ses tydeligt. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad urtebrødene hæve ved stuetemperatur under et klæde i 40 min til dobbelt størrelse. Varm i mellemtiden ovnen op til 210 grader varmluft. Pensl brødene med æg og bag dem i den varme ovn i 20-23 min til de er gyldne og sprøde på overfladen. 
  • Køl brødene helt af på en bagerist.  
  • Tip: Brødene er fryseegnede. 

 

Den Anden Brødbog 

Med 'Den anden brødbog' af Annemette Voss Fridthjof, vil du have succes, når du går i køkkenet og ønsker lækkert brød i hverdagen.

Bogen er spækket med nemme, brugbare grundopskrifter, lette vejledninger, bageteknik og -viden samt mere end 50 opskrifter, der er baseret på let tilgængelige ingredienser, og som egner sig til en hverdag, der indeholder både groft og sødt brød.

Prøv Annemettes klassiske rugbrød, brioche burgerboller, forbagte pizzabunde, formbrød og ciabattaflutes, og få også hende yndlingsopskrifter på sprøde frøsnappere og genbrugsboller. Med det store udvalg, bliver det aldrig kedeligt at prøve noget nyt.

Bemærk, at bogen, via QR-koder, linker til til en række små, simple videoguides, så du føler dig helt tryg og sikker ved teknikkerne bag opskrifterne.

Titel: Den Anden Brødbog
Forfatter: Annemette Voss Fridthjof
Fotograf: Claudia Dons
Bestilling: Bogen kan købes hos din lokale boghandel eller bestilles online.

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^