Ugens opskrift fra Kostkompagniet

Ugens opskrift fra Kostkompagniet

Ugens opskrift fra Kostkompagniet 

Gammeldags mørbradbøf med peberfrugtrelish og kartoffelpersillerodssouffle

4894 kJ/1165 kcal.

Mørbradbøf
- 270g afpudset svinemørbrad
- 1 spsk smør
- 2 løg i strimler
- timian
- salt og peber fra kværn
- lidt citron
- 2 dl fond/ vand/ rødvin/ hvidvin
- 1 spsk balsamico
- ½ tsk sukker/ honning eller 1 tsk solbærsyltetøj

Skær mørbraden i skiver, stil dem på højkant og bank dem flade. Steg dem ca. 3 min. på hver side med salt, peber og timian ved middelvarme. Tag dem op og læg dem på et fad. Steg løgene i smørret fra mørbraden og hæld dem over kødet. Hæld 2 dl vand (eller god suppe), sukker og balsamico på panden og lad det koge ind ved middelvarme. Smag til med salt, peber, timian og sukker/syltetøj.

Peberfrugtrelish
- 2 peberfrugter i strimler
- 1 løg
- ½ dl balsamico
- 2 spsk honning
- 1 tsk olie

Varm olien op og sauter løgene til de bliver glasklare i farven. Tilsæt så peberfrugten og lad dem simre i 3-4 min. Tilsæt så de øvrige ingredienser og lad den simre uden låg, til den er helt sirupsagtig. Det tager ca. 20 min. ved middel varme.

Kartoffelsouffle
- 3 kartofler på str. med æg
- 1 stor eller 2 mindre persillerod
- 1 æg
- knivspids muskat
- 2 tsk smør
- salt og peber fra kværn

Skræl kartoffel og persillerod og skær dem i skiver. Kog dem helt møre i så lidt vand som muligt. Hæld det meste af vandet fra, så der er ca. 1/3 dl tilbage i gyden. Mos dem og bland krydderier og smør i. Smag til. Mosen må godt være lidt mere krydret end man ellers ville idet den neutrale hvide udvander smagen en smule. Vend blommen i og pisk æggehviden stiv sammen og vend det i. Bag mosen som seks små mini souffleer på bagepapir i ovnen på 200C i 20 min.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^