Grillet hvilling, remoulade, kartoffelkroket og grillet aubergine - 4908 kJ/ 1169 kcal
Fisken
300g hvilling (eller anden fast fisk),
1 tsk olie,
salt, peber fra kværn,
frisk citron
Pensel fisken med olie, gril den i få min på hver side, dryp med citron og drys med salt og peber.
Remouladen
1.5 dl fromage frais,
2 tsk olie eller mayonnaise,
1 tsk mild karry eller efter smag,
1 tsk sukker,
2 dl meget finthakket syltet agurk drænet for væde, salt, peber fra kværn,
1 cm frisk peberrod fint reven (eller efter smag – kan udelades)
Hak agurkerne og lad dem afdryppe i en si. Bland derefter alle ingredienser og smag til med det sure og søde. Lad gerne remouladen stå og trække.
Kartoflen
5 æggestore groftrevne kartofler,
1 groftreven løg,
3 (300g) groftrevne gulerødder,
timian,
1 spsk mel,
1 æggehvide,
salt, peber fra kværn,
2 tsk olie.
Riv først kartoflerne og pres så megen væde ud af dem som mulig. Bland derefter alle ingredienser grundigt sammen og lad farsen stå og hvile 15 min. Form til kroketter i passende størrelse og steg dem på en teflonpande ved svag varme i ca. 20-25 min i olien.
Salat med aubergine
Skyllet og tørret salat i passende stykker,
1hel aubergine i skiver,
2 spsk citronsaft,
2 spsk soja (uge 26),
peber fra kværn,
½ tsk sukker,
1 knivspids hvidløg.
Læg salaten på et fad. Gril eller bag aubergineskiverne til de tager farve ca. 10 min.. Lav en sauce af citronsaft, soja, sukker, peber fra kværn, 1 knivspids hvidløg.
Vend de bagte auberginer i og lad dem trække. Læg auberginerne ovenpå salaten. Dressingen er salt i smagen, så vær opmærksom på at hælde den med på salaten.
Kategori: Opskrifter & råvarer
