Trine Hahnemanns Ricottaspinat polpettiner 

Når Trine Hahnemann besøger Peralta i Toscana bliver der tilberedt måltider af lokale råvarer. Hos en lokal fårebonde i bjergene ved Casoli får hun god pecorino og frisk ricotta til retten ricottaspinat polpettiner. Opskriften er en af mange skønne toskanske retter i Trines bog 'Peralta'. Vi bringer opskriften her.

Til 4 personer

Sauce:

  • 100 g hvide bønner
  • 1 løg, hakket
  • 100 g grønne bønner
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 1 ds hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

Spinat fars:

  • 700 g frisk spinat 
  • 1 forårsløg
  • 500 g ricotta
  • 4 spsk polenta 
  • ½ tsk friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  • Dagen før sæt de hvide bønner i blød i koldt vand. Hæld vandet fra, og kog dem derefter i rigeligt vand i 30-50 minutter alt efter størrelse, til de er møre. Lad dem dryppe af. 
  • Start med at tilberede saucen. Skyl og nip de grønne bønner, og skær dem over. Sauter løg og hvidløg i olivenolie i nogle minutter. Tilsæt rosmarin, laurbærblad, hakkede tomater, salt og peber.
  • Lad saucen simre i 30-40 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis den er ved at koge tør. Tilsæt derefter rønne bønner og fløde. Kog op, og lad saucen simre yderligere 5 minutter.
  • Lav imens farsen. Skyl spinaten i flere hold koldt vand, dryp den af, og damp den under låg i nogle minutter, til den falder sammen. Lad den dryppe af i en sigte. Knug den derefter fri for så meget væde som muligt, og hak den fint. Hak dernæst forårsløget fint. Rør spinat og forårsløg sammen med de øvrige ingredienser. Varm olivenolie i en pande, form farsen til små boller med en ske og steg dem i dem olie i 3-4 minutter på hver side.
  • Når saucen er færdig, tilsættes de kogte hvide bønner og polpettinerne. Varm retten forsigtigt igennem, smag til med salt og peber, og server.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^