Torsk med urtecrust

Torsk med urtecrust 

Torsk stegt med sprød urtecrust på råsyltede grøntsager og urtemayonnaise ...

Her bringer vi en skøn fiskeret, udviklet af Egeskov Slot, hvor man producerer Egeskovs rapsolie - en dejlig, koldpresset rapsolie i den smukkeste gyldne farve. Grev Michael Ahlefeldt har personligt kræset om rapsolien, som har et højt indhold af Omega 3 og 6, antioxidanter og vitaminer, og som desuden er yderst velegnet til alt fra stegning og bagning til salatdressinger ...

Velbekomme!

TORSK MED URTECRUST
4 personer hovedret

Ingredienser ...:
• 500 g. torsk i filet
• 1 dl. rasp
• 1 tsk. finthakket rød chili
• 3 stilke rosmarin, hakkes groft
• 1 spsk. grov karry
• 1/2 dl. rapsolie til stegning
• 1 agurk, skæres i grove stykker
• 1 pk. blandet salat
• 1 rødløg, stittes groft
• 80 g. sorte oliven u/sten
• 40 g. ørredrogn
• 2 dl. lagereddike
• 2 dl. vand fra hanen
• 200 g. sukker
• 2 stk. pasturiserede æggeblommer
• 2 tsk. citronsaft
• 1 tsk. sennep
• 2 dl. rapsolie
• 5 stilke kørvel, hakkes fint
• 5 stilke timian hakkes fint
• Salt og peber, frisk fra kværn

Tilberedning ...:
• Eddike, sukker og vand røres sammen til sukkeret er opløst.
• Agurk og løg lægges i lagen og sættes på køl.
Æ• ggeblommerne piskes med citronsaft, sennep, salt og peber 1 min.
• Olien tilsættes lidt efter lidt, til alt olie er brugt. Kørvel og timian tilsættes og mayonnaisen smages til med salt og peber.
• Raspen blendes med chili, rosmarin, karry, salt og peber.
• Fisken skæres i fire lige store stykker og paneres på den ene side i raspen.
• Steges i olie på pande ved jævn varme 6-8 min.
• De syltede grøntsager tages op af lagen og vendes med salat, rogn og oliven.

Serveres straks med de varme fisk, urtemayonnaise og evt. lune ris.

Læs mere om

Opskrifter til proteinrig morgenmad
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Heibergs gulerodskage
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
 tunsalat, æggesalat, flødegratinerede kartofler
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^