Stegt fisk og tomatiseret kartoffelmos

Stegt fisk og tomatiseret kartoffelmos 

Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt ...

Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt. (4826 kJ / 1146 kcal).

Stegt fisk
- 350g ising filet,
- olie til stegning,
- citronsaft,
- 1tsk (eller efter smag) af det gule af citronskallen - fintreven,
- salt og peber,
- persille

Varm olien på en teflonpande og læg fisken på. Krydder med salt, peber og citronskal. Steg i et par minutter på hver side til fisken føles fast. Dryp med citronsaft. Tag straks fisken af panden og drys med al den persille du ønsker.

Tomatiseret kartoffelmos
- 5 kartofler á 60g,
- 1 stor porre i skiver,
- 1 tsk olie,
- oregano efter smag,
- 2 spsk friskost naturel eller med hvidløg,
- 2 fed presset hvidløg,
- 2-3 dl flået tomat,
- ½ tsk sukker,
- 1 spsk citronsaft,
- salt og peber,
- persille

Kog kartoflerne helt møre. Mos dem og vend friskosten i og rør rundt til den er smeltet. Sauter porre og oregano i olien - til sidst med hvidløget til det klares i farven. Hæld flået tomat, sukker, salt, peber og citron ved. Lad den simre og smag til. Til sidst vendes mos og tomat sammen, smag til igen. Serveres på fad og pyntes med persille.

Lun rødbede med smeltet smør og salt
- 250g skrællede rødbeder,
- 1 spsk smør, sydesalt, evt. persille

Skær rødbederne i halve og læg dem på bagepapir. Bag dem ved 200C i ca. ½ time eller efter størrelsen indtil de er så møre som man kan lide dem. Server dem med en lille smørklat på stykke og drys med salt – evt. sydesalt. Drys gerne med persille.

Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^