Den nye, smukke kogebog Ofelia er opkaldt efter restauranten der har forfattet den, nemlig Skuespilhusets velrenommerede Restaurant Ofelia. Bogen, der er lanceret i samarbejde med Rosendahl, deler ud af restaurantens skønne opskrifter på menuer indenfor klassisk fransk køkken.
Ofelias menu tilgængelig for alle
Ofelias gastronomiske chef Poul Cullura og køkkenchef Heidi Andersen havde en drøm om at gøre de lækre retter tilgængelige for alle. Drømmen blev til virkelighed, og alle retter er nu nedfældet på papir og fotograferet på det klassiske Grand Cru porcelæn fra Rosendahl, akkurat som når man gæster Ofelia.
”Opskrifterne er så enkle, at alle kan tilberede dem,” fortæller køkkenchef Heidi Andersen. ”De er primært baseret på danske råvarer, der kan købes i butikker overalt i Danmark. Vi har også tænkt på, hvilket porcelæn, retterne serveres på, da maden og serveringen helst skal give et samlet harmonisk indtryk.”
Her får du opskrifter fra bogen på en lækker sommermenu:
• <link https: kvindeguiden.dk _self> Gravad laks med syltet fennikle og salat
• <link https: kvindeguiden.dk _self> Kalvefilet med cassoulet og kantareller
• <link https: kvindeguiden.dk _self> Vanille panna cotta
Årstidens menu
Bogen er inddelt i fire årstider. Under hver årstid finder du forslag til tre menuer bestående af en forret, en hovedret og en dessert. Retterne kan sammensættes på anden vis efter behov. Alle opskrifter er beregnet til fire personer, og mængderne er afstemt, så det passer med servering af en tre retters menu. De kan dog nemt op- eller nedjusteres.
Kogebogen kan købes i Skuespilhuset og i de butikker, der forhandler Rosendahl produkter til kr. 149,75.