Sommerkager - smukt og enkelt

Sommerkager - smukt og enkelt  

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.
”Danskerne har for alvor fået smag for bagværk med mandelmel – fx de små, franske makroner. Men det er en temmelig besværlig proces at lave sit eget mandelmel fra bunden, og vi har oplevet en stigende efterspørgsel på mandelmel, der er klar til brug” siger Georg Parsbo, der er administrerende direktør for Dr. Oetker.
Hjemmebag skal både smage godt, være dekorativt og enkelt at tilberede. Prøv fx opskrifterne på hjemmelavede, sprøde blåbærsnitter og blåbærtærte med mandelcreme - eller server smukke hindbær-mandeltærter, der med garanti vil give dine gæster sol i øjnene. Du kan også bruge dine egne yndlingsbær i opskrifterne.

Blåbærtærte med mandelcreme

(8-10 stykker)

Ingredienser …:
• 125 g hvedemel
• 1 pose (50 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 50 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 150 g smør

Fyld …:
• 100 g smør
• 100 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 4 æggeblommer
• 2 poser (100 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 2 æggehvider
• 150 g friske eller frosne blåbær

Tilberedning …:
• Bland sigtet hvedemel med mandelmel, sukker og vanillesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, saml dejen hurtigt og læg den i køleskabet i mindst 30-40 minutter
• Tænd ovnen på 200° C varmluft.
• Rul dejen ud og læg den i en tærteform (Ø 24 cm eller 22x22 cm).
• For at holde tærtekanten på plads mens den forbages, lægges et stykke bagepapir ovenpå dejen. Fyld med bagebønner eller linser rundt i kanten.
• Forbag tærtebunden 15 minutter og tøm den for bagebønnerne (kan bruges flere gange).
• Fyld/Mandelcreme: Smelt smørret ved svag varme. Pisk sukker, vanillesukker og æggeblommer skummende hvidt. Tilsæt mandelmel og pisk til blandingen er jævn. Rør smørret i.
• Pisk æggehviderne stive og vend dem i mandelcremen.
• Hæld mandelcremen i den forbagte tærtebund, drys med blåbær og bag tærten i 20 -25 minutter. Server tærten kold evt. drysset med vanillesukker.


Tip: Blåbærrene kan med erstattes med andre bær og frugter afhængig af årstiden.

Dr. Oetkers nye Mandelmel 50 g er velegnet til bagværk og desserter, samt til konfekt og meget andet. Mandelmelet består udelukkende af skoldede og fint malede mandler og bevarer de gode smagsegenskaber og fedtsyrer. Vejledende udsalgspris for en pose med 50 g: 16,95 kr.

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^