Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.
”Danskerne har for alvor fået smag for bagværk med mandelmel – fx de små, franske makroner. Men det er en temmelig besværlig proces at lave sit eget mandelmel fra bunden, og vi har oplevet en stigende efterspørgsel på mandelmel, der er klar til brug” siger Georg Parsbo, der er administrerende direktør for Dr. Oetker.
Hjemmebag skal både smage godt, være dekorativt og enkelt at tilberede. Prøv fx opskrifterne på hjemmelavede, sprøde blåbærsnitter og blåbærtærte med mandelcreme - eller server smukke hindbær-mandeltærter, der med garanti vil give dine gæster sol i øjnene. Du kan også bruge dine egne yndlingsbær i opskrifterne.
Blåbærtærte med mandelcreme
(8-10 stykker)
Ingredienser …:
• 125 g hvedemel
• 1 pose (50 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 50 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 150 g smør
Fyld …:
• 100 g smør
• 100 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 4 æggeblommer
• 2 poser (100 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 2 æggehvider
• 150 g friske eller frosne blåbær
Tilberedning …:
• Bland sigtet hvedemel med mandelmel, sukker og vanillesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, saml dejen hurtigt og læg den i køleskabet i mindst 30-40 minutter
• Tænd ovnen på 200° C varmluft.
• Rul dejen ud og læg den i en tærteform (Ø 24 cm eller 22x22 cm).
• For at holde tærtekanten på plads mens den forbages, lægges et stykke bagepapir ovenpå dejen. Fyld med bagebønner eller linser rundt i kanten.
• Forbag tærtebunden 15 minutter og tøm den for bagebønnerne (kan bruges flere gange).
• Fyld/Mandelcreme: Smelt smørret ved svag varme. Pisk sukker, vanillesukker og æggeblommer skummende hvidt. Tilsæt mandelmel og pisk til blandingen er jævn. Rør smørret i.
• Pisk æggehviderne stive og vend dem i mandelcremen.
• Hæld mandelcremen i den forbagte tærtebund, drys med blåbær og bag tærten i 20 -25 minutter. Server tærten kold evt. drysset med vanillesukker.
Tip: Blåbærrene kan med erstattes med andre bær og frugter afhængig af årstiden.
Dr. Oetkers nye Mandelmel 50 g er velegnet til bagværk og desserter, samt til konfekt og meget andet. Mandelmelet består udelukkende af skoldede og fint malede mandler og bevarer de gode smagsegenskaber og fedtsyrer. Vejledende udsalgspris for en pose med 50 g: 16,95 kr.