Sommerkager - smukt og enkelt

Sommerkager - smukt og enkelt  

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.
”Danskerne har for alvor fået smag for bagværk med mandelmel – fx de små, franske makroner. Men det er en temmelig besværlig proces at lave sit eget mandelmel fra bunden, og vi har oplevet en stigende efterspørgsel på mandelmel, der er klar til brug” siger Georg Parsbo, der er administrerende direktør for Dr. Oetker.
Hjemmebag skal både smage godt, være dekorativt og enkelt at tilberede. Prøv fx opskrifterne på hjemmelavede, sprøde blåbærsnitter og blåbærtærte med mandelcreme - eller server smukke hindbær-mandeltærter, der med garanti vil give dine gæster sol i øjnene. Du kan også bruge dine egne yndlingsbær i opskrifterne.

Blåbærtærte med mandelcreme

(8-10 stykker)

Ingredienser …:
• 125 g hvedemel
• 1 pose (50 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 50 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 150 g smør

Fyld …:
• 100 g smør
• 100 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 4 æggeblommer
• 2 poser (100 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 2 æggehvider
• 150 g friske eller frosne blåbær

Tilberedning …:
• Bland sigtet hvedemel med mandelmel, sukker og vanillesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, saml dejen hurtigt og læg den i køleskabet i mindst 30-40 minutter
• Tænd ovnen på 200° C varmluft.
• Rul dejen ud og læg den i en tærteform (Ø 24 cm eller 22x22 cm).
• For at holde tærtekanten på plads mens den forbages, lægges et stykke bagepapir ovenpå dejen. Fyld med bagebønner eller linser rundt i kanten.
• Forbag tærtebunden 15 minutter og tøm den for bagebønnerne (kan bruges flere gange).
• Fyld/Mandelcreme: Smelt smørret ved svag varme. Pisk sukker, vanillesukker og æggeblommer skummende hvidt. Tilsæt mandelmel og pisk til blandingen er jævn. Rør smørret i.
• Pisk æggehviderne stive og vend dem i mandelcremen.
• Hæld mandelcremen i den forbagte tærtebund, drys med blåbær og bag tærten i 20 -25 minutter. Server tærten kold evt. drysset med vanillesukker.


Tip: Blåbærrene kan med erstattes med andre bær og frugter afhængig af årstiden.

Dr. Oetkers nye Mandelmel 50 g er velegnet til bagværk og desserter, samt til konfekt og meget andet. Mandelmelet består udelukkende af skoldede og fint malede mandler og bevarer de gode smagsegenskaber og fedtsyrer. Vejledende udsalgspris for en pose med 50 g: 16,95 kr.

Lav din egen ras el hanout og eksperimentér med unikke smagskombinationer.
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko 

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,…

Læs mere
Hjemmelavet hyldebærsirup - Sund og smagfuld
Opskrifter & råvarer
Lav din egen hyldebærsirup - en naturlig kilde til smag og godt helbred 

Hyldebærsirup er med sin fine syrlig-søde smag en sand delikatesse. Denne mørke, fyldige sirup har en rig og intens smag, der er skøn i teen, i desserter og bagværk, men også som glace, i saucer og dressinger.

Derudover har hyldebær også nogle dokumenterede sundhedsmæssige egenskaber og et…

Læs mere
Hyldebærsaft – lav din egen hjemmelavede saft fyldt med vitaminer og smag.
Opskrifter & råvarer
Hyldebærsaft: Sensommer på flaske 

Hylden vokser vildt i skovbryn, hegn og haver, og det er netop nu, de smukke, sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil nyde hjemmelavet hyldebærsaft på de lange vinteraftener. De mørke bær kan koges til en skøn, mørkerød saft, der smager vidunderligt og er fyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte 

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Kold æblekage: Sådan laver du den perfekte æblekage med flødeskum og makroner
Opskrifter & råvarer
Gammeldags kold æblekage med flødeskum 

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Scones opskrift: Bag skønne og luftige scones på kun 30 minutter. Perfekt til britisk afternoon tea.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Æblekage med kanel
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage 

Sensommeren er den perfekte tid til at bruge sæsonens frugt i bagværk, og der er næsten ikke noget bedre end en klassisk, hjemmelavet æblekage, der kombinerer de syrlige æbler med sødme og varme krydderier som kanel. Vores yndlings opskrift er Tanternes æblekage, en hyldest til de enkle, men lækre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang' 

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin inspirerende bog 'Stærk…

Læs mere
Find inspiration i Ditte Julies kreative bagværk og holistiske tilgang til livet
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^