Sommerkager - smukt og enkelt
Sommerkager - smukt og enkelt  

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.
”Danskerne har for alvor fået smag for bagværk med mandelmel – fx de små, franske makroner. Men det er en temmelig besværlig proces at lave sit eget mandelmel fra bunden, og vi har oplevet en stigende efterspørgsel på mandelmel, der er klar til brug” siger Georg Parsbo, der er administrerende direktør for Dr. Oetker.
Hjemmebag skal både smage godt, være dekorativt og enkelt at tilberede. Prøv fx opskrifterne på hjemmelavede, sprøde blåbærsnitter og blåbærtærte med mandelcreme - eller server smukke hindbær-mandeltærter, der med garanti vil give dine gæster sol i øjnene. Du kan også bruge dine egne yndlingsbær i opskrifterne.

Blåbærtærte med mandelcreme

(8-10 stykker)

Ingredienser …:
• 125 g hvedemel
• 1 pose (50 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 50 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 150 g smør

Fyld …:
• 100 g smør
• 100 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 4 æggeblommer
• 2 poser (100 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 2 æggehvider
• 150 g friske eller frosne blåbær

Tilberedning …:
• Bland sigtet hvedemel med mandelmel, sukker og vanillesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, saml dejen hurtigt og læg den i køleskabet i mindst 30-40 minutter
• Tænd ovnen på 200° C varmluft.
• Rul dejen ud og læg den i en tærteform (Ø 24 cm eller 22x22 cm).
• For at holde tærtekanten på plads mens den forbages, lægges et stykke bagepapir ovenpå dejen. Fyld med bagebønner eller linser rundt i kanten.
• Forbag tærtebunden 15 minutter og tøm den for bagebønnerne (kan bruges flere gange).
• Fyld/Mandelcreme: Smelt smørret ved svag varme. Pisk sukker, vanillesukker og æggeblommer skummende hvidt. Tilsæt mandelmel og pisk til blandingen er jævn. Rør smørret i.
• Pisk æggehviderne stive og vend dem i mandelcremen.
• Hæld mandelcremen i den forbagte tærtebund, drys med blåbær og bag tærten i 20 -25 minutter. Server tærten kold evt. drysset med vanillesukker.


Tip: Blåbærrene kan med erstattes med andre bær og frugter afhængig af årstiden.

Dr. Oetkers nye Mandelmel 50 g er velegnet til bagværk og desserter, samt til konfekt og meget andet. Mandelmelet består udelukkende af skoldede og fint malede mandler og bevarer de gode smagsegenskaber og fedtsyrer. Vejledende udsalgspris for en pose med 50 g: 16,95 kr.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Hvis du elsker lakrids og nødigt går på kompromis med kvaliteten, så har du sikkert smagt den fine, håndlavede lakrids fra Bagsværd Lakrids. Med begejstring for lakrids og godt håndværk er virksomheden gået fra at være et lille familiedrevet foretagende til i dag, at være én af de mest anerkendte…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^