At tilberede fisk og skaldyr er nemmere end de fleste tror. Ofte skal de blot have nogle få minutter på grillen, hvorefter de er klar til at blive serveret grillede sommergrønt, som broccoli, grønne asparges, champignon, squash eller aubergine.
Når du griller grønt, er det en god ide, at marinere inden: Læg dem i en skål med olie, salt og peber. Grill grøntsager nænsomt og pas på de ikke bliver brankede. Her en opskrift på yoghurtmarineret grillet laks med kold urtesauce, som kan serveres med grillet sommergrønt, salat og nye kartofler.
4 personer
Ingredienser
- 4 stykker laks á 125-150 g
Yoghurtmarinade
- 2 dl yoghurt naturel eller A38
- Fintrevet frisk ingefær
- Salt og peber
Tilberedning
- Tænd grillen
- Rør ingredienser til yoghurtmarinaden sammen.
- Fordel marinaden over de 4 laksestykker
- Lad fisken marinere i 30 min. i køleskab
- Pensl risten med lidt olie, og placér fisken på risten
- Grill ved direkte varme i ca. 4 min. på hver side.
Kold urtesauce:
- 1 dl minifraiche 5%
- 1 dl kvark
- revet skal af 1/2 limefrugt
- 1 agurk i skiver
- 4 salatløg i skiver
- 1/4 dl finthakket dild
- 1/4 dl bredbladet persille
- 1 spsk finthakket oregano
- 1 tsk flormelis
Bland alle ingredienser og lad urtesaucen hvile en time i køleskab inden servering