admission papers for sale class 11 college english research paper topics arguable research paper topics
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving
Redaktionen

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine, bittersøde cranberry sauce er det perfekte match til Thanksgiving middagen, men egner sig også til fx skinke, stegt and eller indiske karryretter.

Hvis du har lyst til at smage den herlige delikatesse, så får du her opskrifter på en lun tranebærsyltetøj med rødvin og varme krydderier, og en kold traneværsovs med rå tranebær.

Tranebærsyltetøj med rødvin og varme krydderier

Ingredienser:

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 340 g friske eller frosne tranebær
  • 150 g rørsukker
  • 2 dl rødvin
  • 1 stor kanelstang
  • 2-3 skiver frisk ingefær på 1?2 cm’s tykkelse
  • En knivspids cayennepeber

Sådan gør du:

  • Vask appelsinen, og skær et bredt bånd appelsinskal fra toppen og nedefter med en skarp grøntsagskniv.
  • Kom alle ingredienserne sammen med appelsinskallen op i en lille gryde, og lad tranebærrene fa et hurtigt opkog.
  • Kog i yderligere ca. 30 minutter ved svag til middel varme, indtil tranebærrene er bløde, og rødvinen er kogt ind og sirupsagtig.
  • Fisk ingefær og kanel op, og smag evt. til med mere sukker, hvis du synes, det er nødvendigt.
  • Kom tranebærsyltetøjet op i en skal, dæk med køkkenfilm, og stil det på køl.
  • Serveres ved stuetemperatur.

 

Rå tranebærsovs

Ingredienser:

  • 340 g friske eller frosne tranebær
  • 2,5 dl rørsukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. appelsinmarmelade

Sådan gør du:

  • Skræl appelsinen, og fjern eventuelle kerner.
  • Kom tranebær i foodprocessoren med appelsinkødet, og hak det meget fint.
  • Tilsæt sukker og appelsinmarmelade, og blend det sammen.
  • Kom sovsen op i en skål, dæk med køkkenfilm, og stil den i køleskabet i 1 time for at udvikle smag.
  • Server den kold.

Opskrifterne

De to opskrifter på Cranberry Sauce er fra den inspirerende kok og kogebogsforfatter Birgitte Kampmanns kogebog 'Mine amerikanske køkkennoter'.

Følg Birgitte på Instagram.com/mykitchennotes

Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich

Nem opskrift på laksesandwich med stor smag i den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum og sortkværnet peber. Uhmmmm.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sådan tilbereder du den klassiske sandwich med skinke og ost

Godt brød, lufttørret skinke, sprød hjertesalat, forårsløg og peberfrugt, og med den mest delikate dressing med dijonsennep og akaciehonning. Den klassiske sandwich med skinke og ost er altid populær, skøn at have med i madpakken på jobbet såvel som udflugten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Tekande

Tekande

Hvide metalkrukker

Hvide metalkrukker

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^