Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag

Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag 

Agurken er med sin milde, friske smag en populær grøntsag. Ikke mindst i sommermånederne, hvor den er nyhøstet og særlig sprød og saftig bliver den flittigt anvendt i grønne salater, kolde supper, på smørrebrødet og i dip og dressinger.

Nyd agurken til sommerens kyllinge- og fiskeretter, kartoffelsalaten og tzatziki. Her bringer vi et par dejlige opskrifter ..


Lone Kjærs sommeropskrift på kylling i gryde med frisk agurkesalat og sød rabarberkompot

2 personer

Ingredienser

Kylling

  • ½ hel kylling
  • fint salt
  • ½ bundte persille
  • ½ citron
  • friskkværnet peber

Agurkesalat

  • ½ agurk
  • 1 tsk fint salt
  • ½ dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 1 1/2 spsk sukker
  • friskkværnet peber

Rabarberkompot

  • 175 g rabarber (250g rensede)
  • 40 g sukker
  • kornene fra 1/2 vaniljestang

Sådan gør du

Kylling

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Rens kyllingen og tør den. Drys kyllingen med salt både indvendig og på skindet.
  3. Fyld kyllingen med persille og citron skåret i kvarte. Bind kyllingen sammen.
  4. Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad.
  5. Krydr med peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time til den er gylden.

Agurkesalat

  1. Skær agurken i tynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern.
  2. Kom agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå ca. 20 min.
  3. Skyl agurkerne fri for salt.
  4. Rør eddike, vand og sukker sammen og vend med agurkeskiverne.
  5. Lad agurkesalaten trække smag så længe som muligt.
  6. Kværn peber over agurkerne.

Rabarberkompot

  1. Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.
  2. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min.
  3. Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

Tip! Server retten med nye kartofler

Kilde: Dansk Gartneri, Sæson

 

 

 

Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat


4 personer

Ingredienser

  • 500 g hvilling i filet
  • ½ bundt basilikum
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Nudelsalat

  • 200 g ægnudler
  • 1 agurk
  • 200 g cherrytomater
  • 3 forårsløg
  • ½ bundt koriander
  • 1-2 spsk sesamolie
  • 1-2 spsk sojasauce
  • 1 spsk. sort sesam
  • 2 små chilier
  • 2 lime

Sådan gør du

  1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
  2. Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½ cm. Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.
  3. Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.
  4. Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og krydr godt med salt og peber.
  5. Hak basilikum groft og fordel den på fisken.
  6. Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små, faste ruller. Sæt 2 ruller på et grillspyd og grill fisken i en forvarmet ovn på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.
  7. Servér med nudelsalat, drys med sesam og halverede lime. Anden egnet fisk: Hornfisk

Kilde: Fiskebranchen

Opskrifter til frokostbordet og madpakken
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Nem opskrift på kanelsnegle af Annemette Voss
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter til proteinrig morgenmad
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Heibergs gulerodskage
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
 tunsalat, æggesalat, flødegratinerede kartofler
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
^