Fra Rikke Grybergs Byens Bedste Brød - og andet godt fra ovnen bringer vi her opskriften på Rughavrebrød med figner. Et godt brød at starte dagen på eller til mellemmåltidet, men også spændende til efterårs- eller julefrokosten ...
Rikke Grybergs bagebog kan bestilles <link https: clk.tradedoubler.com _blank>online ...
2 stk.
Ingredienser …:
• 25 g gær
• 3½ dl lunkent vand
• 4 dl ymer
• 1 spsk sirup
• 2 tsk salt
• 600 g italiensk hvedemel
• 250 g rugmel
• 150 g havregryn
• ½ dl olivenolie
• 100 g tørrede figner
• ekstra havregryn til drys
Tilberedning …:
• Rør gæren ud i vand og ymer i en skål, tilsæt sirup og salt.
• Kom hvedemel, rugmel, havregryn og olivenolie i.
• Skær fignerne i tynde strimler og tilsæt dem.
• Ælt dejen godt, gerne i 12 minutter (røremaskine) og lad den hvile i 20 minutter.
• Form dejen til to runde bowlingkugler.
• Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer, inden du forsigtigt laver 12 snit rundt i kanten af hvert brød.
• Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden.
• Pensl brødene med vand, drys med havregryn.
• Sæt brødene ind i ovnen, kom 2 dl vand i bradepanden og sluk ovnen i 5 minutter.
• Tænd den igen på 200 grader og bag brødene i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Bagetrick …:
• Fignerne kan erstattes af dadler.
• Du kan også bage brødet i små (smurte) muffinforme i stedet.
Kategori: Opskrifter & råvarer
