Ingredienser
- 6 stk æggeblommer
- 300 g kartofler
- 250 g æblemos
- 10 g smør
- 6 stk æggehvider
- 140 g sukker
- 50 g hvedemel
- 1 stk citron
- 2 spsk flormelis
- 50 g hasselnødder
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Pisk æggeblommer og 125 g sukker hvide i ca. 3 min.
- Vend kogte og revet kartofler, hakkede hasselnødder, hvedemel, æblemos samt saft og skal fra en citron i æggemassen indtil den er homogen.
- Pisk æggehvider stive og vend forsigtigt sammen med æggemassen.
- Tag en rund kageform på 21 cm i diameter og smør den med smør. Drys de resterende 15 g sukker i formen.
- Kom kagemassen i formen og bag den i en forvarmet ovn ved 200° varmluft, i ca. 50-60 min.
- Tjek med en gaffel eller kødnål, om kagen er færdigbagt i midten, ved at stikke den ned i kagen. Der skal ikke sidde dej tilbage på gaflen.
- Lad kagen afkøle og drys med flormelis lige inden servering.