Pesto
- 1 bakke frisk basilikum
- 1-2 fed hvidløg
- 50 g pinjekerner
- ½ tsk. salt
- 50 g friskrevet parmesan
- ½-1 dl. olivenolie
Læg basilikum, hvidløg, pinjekerner, salt og parmesan i en foodprocessor el. blender. Kør ca. 10 sekunder. Hæld olien i lidt ad gangen.
Chutney
- ½ kg. tomater
- 3 fed hvidløg
- saften af 1 lime
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk.salt, friskkværnet peber
Skær tomaterne i 1 cm tykke skiver, og snit hvidløgene fint. Vend alle ingredienser sammen i et ovnfast fad. Bag i ca. 20 minutter.
Fisk
- 700-800 g brosmefilet (eller filet af lange el. lyssej)
Gå fiskefileterne efter for ben. Skær dem ud i portionsstykker, så der er 4-8 stykker. Smør pesto på fiskestykkerne. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem ca. 10-12 min. ved 200 grader - afhængigt af tykkelse. Anret fisken oven på tomaterne.
Opskriften er fra bogen 'God fisk let at lave' af Kirsten Høgh Fogt og Marianne Kastberg, og bragt med forlagets tilladelse.