Hvid Parasol
Rattan sofa
Hængekøje VENTURE DESIGN
Maling til træværk - Økologisk
Oversigt: Sæsonens frugt og grønt - Print ud og hæng op
Redaktionen

Ved at købe danskproducerede produkter, sparer du miljøet for den CO-2 udledning, der følger med transporten af varen fra udlandet. Det gælder for alle udenlandske varer, og også for madvarer som frugt og grønt, derfor har vi udarbejdet en komplet oversigt over, hvornår danske frugter og grøntsager er i sæson.

Jordbær fra Spanien og grønne asparges fra Peru

Selvom danske landmænd gør sig umage for at give forbrugerne et bredt udvalg af grøntsager og frugt, så betyder vores klima, at mange afgrøder kun kan høstes i afgrænsede perioder i løbet af året.

Skal hylderne fyldes med frugt og grønt, der ikke er i sæson i Danmark, så importeres de fra udlandet. Drejer det sig fx om jordbær og blegselleri, så kan de hentes hjem fra Spanien, ærterne kan være fra Portugal, de grønne asparges fra Italien og Peru, rosenkålen og tomaterne fra Marokko, og peberfrugterne fra Grækenland.

Vælg sæsonens danskproduceret frugt og grønt

Vil du være med til at værne om miljøet, så giver det rigtig god mening at vælge danskproducerede frugt og grønt. Men det gælder kun så længe, det drejer sig om sæsonens frugt og grønt. Der er nemlig danske landmænd, der dyrker grøntsager uden for sæsonen, men da det kræver store mængder energi at opvarme drivhusene, er der her ingen miljømæssig vinding er ved at købe dansk.

Som regel er der dog slet ingen grund til at købe frugt og grønt, der ikke er i sæson, for som det fremgår af vores sæsonoversigt, så byder hver sæson på et bredt udvalg af skønne, sunde grøntsager.

Sæsonoversigt: Print ud og hæng op

Formålet med oversigten er at give dig et overblik over, hvilke danske grøntsager og frugter der er i sæson i løbet af året. Den kan give dig et praj om, hvad du skal kigge efter, hvis du gerne vil vælge miljøvenligt, og måske også inspirere dig til at prøve nye, spændende opskrifter med sæsonens frugt og grønt.

Se herunder oversigterne: Januar til juni, og juli til december. Hvis du ønsker oversigten i papirform, så klik her og få den som printvenlig pdf-fil.

Oversigt årets sæsoner for frugt og grønt

Periode: Januar til juni

Periode: Juli til december

Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører Sankt Hans bål uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Imens kan voksne nyde den søde, bløde vaniljeskum i alletiders sommerdessert: Isdessert af marshmallows og friske bær på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet rødspætte med nye kartofler

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Karaffel

Karaffel

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Skål - By Room

Skål - By Room

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Shopping Nyheder
UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^