Fra amerikanske North Carolina SweetPotato Commission bringer vi her en nem opskrift på kartoffelbåde af sød kartoffel, der kan nydes som tilbehør til næsten hvad som helst; Oksekød, lam, fiskefilet, supper – eller som her en skøn salat med rødkål og birkesdressing.
Ingredienser
- 2 søde kartofler
- ½ rødkålshoved
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber efter smag
- 6 spsk. birkesdressing *
- 1 spsk. hakket persille
- 5 dl cherrytomater, halveret
- 3 spsk. fetaost, smuldret
Sådan gør du
- Skrub og vask kartoflerne og skær dem i både.
- Kog dem i 5 minutter.
- Si vandet fra og lad dem køle af i sien.
- Snit rødkålen i tynde strimler.
- Vend bådene i olivenolie, krydr dem med salt og peber, og steg dem på pande. Giv dem ca. 3 minutter på hver side til de er møre indeni og sprøde udenpå.
- Hæld rødkålen i en stor skål og fordel 4 spsk. birkesdressing over.
- Vend persille og tomater i kålen.
- Server salaten med kartoffelbådene på toppen. Hæld resten af dressingen over og smuldret fetaost.
* Birkesdressing
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. birkes
- 1 lille fed knust hvidløg
- Salt, peber og sukker
Rør ingredienserne sammen, og smag til med salt, peber og en knivspids sukker.