"Jordskokken er en knudret rod, som kan være svær at skrælle – så lad være med det", skriver Marie Melchior i sin bog, Vild med rødder. "Skrub dem i stedet godt med en stiv børste og skyld dem."

Opskrift: Jordskokkesuppe 

Den lille, knudrede jordskokke er en herlig delikatesse, der spises rå, bagte, som mos eller, som her, i Marie Melchiors skønne suppe.

"Jordskokken er en knudret rod, som kan være svær at skrælle – så lad være med det", skriver Marie Melchior i sin bog, Vild med rødder. "Skrub dem i stedet godt med en stiv børste og skyld dem."

Opskrift på jordskokkesuppe til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 2 bagekartofler
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 l god grøntsagsbouillon
  • 4 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • 1 citron
  • Persille-trøffelolie
  • 4 kviste bredbladet
  • persille
  • 4 spsk trøffelolie

Sådan gør du

  1. Skrub eller skræl jordskokkerne og skyl dem godt. Skræl kartoflerne. Skær begge dele i tern. Pil og snit skalotteløgene fint.
  2. Opvarm olien i en stor gryde og svits jordskokker, kartofler og løg i 4-5 minutter. Tilsæt bouillon og læg låg på gryden.
  3. Lad suppen koge i 30 minutter ved middel varme.
  4. Hæld fløden i suppen og lad den koge i yderligere 15 minutter uden låg.
  5. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  7. Skyl og nip persillen, og hak den fint.
  8. Rør den finthakkede persille sammen med trøffelolien.
  9. Anret suppen i portioner og dryp med persille-trøffelolie.

Hvis suppen smager for fed, er citronsaft et mirakelmiddel.


Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^