Opskrift: Grillede ferskner med rosmarin & karamelliseret hvid chokolade

Opskrift: Grillede ferskner med rosmarin & karamelliseret hvid chokolade 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift på en helt eventyrlig sommerdessert med grillede ferskner krydret med rosmarin, karamelliseret hvid chokolade og mascarponecreme.

"Når grillen er tændt på en sommerdag, er dette den perfekte dessert. Du kan forberede chokoladen og mascarponecremen i forvejen, og så er det bare et spørgsmål om at grille lidt ferskner, før desserten er på bordet. Karamelliseret hvid chokolade er milevidt fra det kvalmende søde udgangspunkt og kan imponere de fleste!" skriver Camilla Skov.

Tilberedning: 45 min
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

 • Karamelliseret hvid chokolade
  125 g hvid chokolade
  0,25 tsk salt
 • Mascarponecreme
  250 g mascarpone
  200 g creme fraiche 18 eller 38 %
  0,5 tsk vaniljepulver
  1-2 tsk flormelis
  2-3 tsk citronsaft
  1 lille nip salt
 • Ferskner
  8 donutferskner
  1-2 spsk olivenolie
  0,5 dl sukker
  Et par kviste rosmarin

Eventuel erstatning:

 • Donutferskner: Almindelige ferskner/nektariner eller ananas.
 • Rosmarin: Timian

Opskrift

 • Sæt ovnen på 175 grader.
 • Hak den hvide chokolade groft og fordel den i et jævnt, samlet lag på en bageplade med bagepapir. Sæt i ovnen i 5 minutter. Når chokoladen er smeltet og begynder at blive gyldenbrun i kanterne, tages pladen ud, og chokoladen blandes. Sæt i ovnen igen i 2-3 minutters tid. Tag ud og rør rundt.
 • Dette gentages, til chokoladen er jævnt gyldenbrun. Tag ud og tilsæt salt. Bland godt. Lad køle lidt ned og læg så bagepapiret med chokoladen i fryseren i 10-15 minutter. Hak derefter chokoladen i små stykker (som en crumble).
 • Bland alle ingredienserne til mascarponecremen i en skål. Det kan være nemmest med en gaffel. Sørg for at si flormelisen. Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis den bliver for tyk. Smag til.
 • Skær ferskenerne over i halve eller kvarte og fjern stenene.
 • Læg dem i en skål og fordel olivenolie jævnt.
 • Hæld sukker og finthakket rosmarin i en skål. Gnid godt sammen med fingrene. Dyp den skårne side på ferskenen i sukkeret og læg på grillen, en grillpande eller en almindelig stegepande. Grill ved høj varme, til den har fået fin farve på begge sider.

Server med mascarponecreme og den hvide chokolade.

 

Vegetarisk comfort food
– også til ikke-vegetarer!

 

Med bogen 'Vegetarisk i aften?' deler Camilla Skov sine allerbedste opskrifter på vegetarisk mad. Camilla er kendt fra den populære Instagram-profil @vegetariskhverdag, hvor tusindvis af danskere hver uge får inspiration til vegetarisk mad, som smager så skønt, at man overhovedet ikke tænker over, at det er vegetarisk.

Det er ikke svært at lave lækre vegetariske retter, men det kræver viden om ingredienserne, sammensætningen og balancen mellem fedt, syre og krydderier. Den indsigt får man med 'Vegetarisk i aften?' samt opskrifter på vegetarisk comfort food til hele familien, som alle bliver mætte af – og som garanteret får husholdningsbudgettet til at falde.

Titel: Vegetarisk i aften?
Forfatter: Camilla Skov
Forlag: Grønningen 1

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^