4 personer
Ingredienser
- 500 g magert hakket kalvekød
- 3 spsk. havregryn
- ½ dl minimælk
- 2 løg
- 2 æg
- 2 spsk. frisk timian
- salt & peber
- olivenolie til stegning
Tilberedning
- Rør kødet med havregryn, mælk, revet løg, æg, salt, peber og hakket timian
- Sæt farsen på køl i en halv time
- Vend derefter frikadellerne i mel og ryst det overskydende mel af
- Steg frikadellerne på en varm pande i fedtstoffet 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte
Dejlig sprød salat til frikadeller
Som herligt tilbehør til frikadellerne, kan du, som alternativ til de traditionelle syltede rødbeder eller remoulade, tilberede en rødbede-æblesalat:
Skræl rødbederne og riv dem og æblerne på et råkostjern. Tilsæt olivenolie og hvid Balsamico. Rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.